11 Αυγούστου 2022

Testing Nike KD 15

Η πιο συνεπής και αξιόπιστη μπασκετική συλλογή των τελευταίων ετών ανήκει σίγουρα στη Nike και στον Kevin Durant που χει φροντίσει να αναστατώσει για τα καλά την φετινή off-season. Η συλλογή KD διαρκώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και συνήθως αυτό συμβαίνει ανά διετία. Θυμηθείτε τις πολλές ομοιότητες μεταξύ KD 9 και KD 10 ή μεταξύ των KD 12 και KD 13 και θα καταλάβετε πως κάπως έτσι "όφειλε" να πάει η φάση με το νεότερο KD! Το Nike KD 15 μολονότι έχει κάνει το ντεμπούτο στο φινάλε της περασμένης σεζόν, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στις προτιμήσεις αρκετών αθλητών τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Το Nike KD 15 είναι μια υψηλών προδιαγραφών μπασκετική κατασκευή κι επί της ουσίας αποτελεί μια αναμορφωμένη κι ελαφρώς κοντύτερη εκδοχή του KD 14. Διατηρήθηκε το βασικό υλικό κατασκευής του πλαισίου καθώς και το εξωτερικό heel counter από neoprene υλικό ενώ το κατά πολλούς δύσχρηστο στρπ του KD 14 πήγε περίπατο. Αντ' αυτού τοποθετήθηκαν δύο πανομοιότυπα και διάτρητα πλαίσια από TPU σε κάθε πλευρά, τα οποία συμμετέχουν ενεργά στο lockdown του παπουτσιού. Για τη ενδιάμεση σόλα διατηρήθηκε το setup του προηγούμενου κωδικού που ταν και το performing highlight του δηλαδή μια ίδιου πάχους ενδιάμεση σόλα από cushlon με Zoom Air strobel σ' όλο το μήκος της. Το πάτωμα του KD 15 είναι πλήρως επανασχεδιασμένο με data-driven μοτίβο χάραξης κι ένα μεγάλου μεγέθους torsion plate ακριβώς στο κέντρο. Το σχέδιο του Nike KD 15 όπως ανέφερα και νωρίτερα είναι μια κοντύτερη έκδοση του 14αριού και κινείται μεταξύ των σχεδιαστικών γραμμών των KD 6 και KD 4. Την πρώτη του εμφάνιση στη σειρά κάνει ο νέος αριθμός που φορά πια ο KD συνοδευόμενο απ' τη κλασική φράση "Quality inspired by Kevin Durant" οπότε δικαιολογημένα έρχεται στο μυαλό το Air Jordan 12 με τον αντίστοιχο συνδυασμό αριθμού και φράσης.
Το Nike KD 15 έχει κατακλύσει ήδη την ελληνική αγορά και μάλιστα μπορείτε να το αναζητήσετε σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς. Ακολουθούν λίγα αλλά κατατοπιστικότατα performing βιντεάκια όπου αναλύουν εις βάθος το KD 15 έτσι ώστε να έχετε μια πληρέστερη εικόνα του στη περίπτωση που αναζητάτε το επόμενό σας μπασκετικό.