22 Αυγούστου 2022

Διπλό χτύπημα από την Under Armour!! (official & unofficial photos)

Ποιος είπε πως η Under Armour ασχολείται μονάχα με μία μπασκετική συλλογή και δη signature, έχοντας παραμελήσει τα team models?? Μολονότι περιμένω στωικά τον ερχομό του Embiid 2 μιας και δεν έχει ανακοινωθεί πως η σειρά βγήκε από την πρίζα, η Under Armour ετοίμασε το τρίτο κατά σειρά Breakthru και το δεύτερο FUTR X. H UA πλέον μετρά όχι μία αλλά πέντε άσημες μπασκετικές συλλογές με τα Havoc, Spawn και Jet να είναι οι παλαιότερες.
Τα Under Armour Breakthru 3 και FUTR X 2 ως προς τον σχεδιασμό τους δεν έχουν καμία σχέση με τους προγόνους τους όμως μεταξύ τους μοιάζουν πάρα πολύ. Βασικότερος λόγος της ομοιότητάς τους είναι η Flow τεχνολογία και συγκεκριμένα η καινούργια σμίλευση της μονοκόμματης σόλας που διαφέρει κάμποσο από εκείνες που είδαμε στα Curry 8, Curry 9 και αισίως στο Curry 10. Μεταξύ τους διαφέρουν ως προς ύψος του κελύφους με το Breakthru 3 να υπερέχει τόσο ώστε να το χαρακτηρίζουμε mid ενώ το FUTR X 2 είναι ο "κοντός" στο δίδυμο κι άνευ του στραπ που κοσμούσε το πρώτο κωδικό. Για τη δόμησή των πλαισίων τους αξιοποιείται κυρίως mesh στην screen βεβαίως εκδοχή του, μπόλικο συνδετικό δέρμα πέριξ της φτέρνας για το FUTR X, fuse επιστρώσεις για το Brekthru και φυσικά υποστηρικτικές ζώνες εκατέρωθεν των πλευρών τους. Σχεδιαστικά είναι λίγο ακαταλαβίστικο το λουκ τους γι' αυτό κι οι ζωηροί συνδυασμοί χρωμάτων αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά ώστε να δώσουν τον απαραίτητο χαρακτήρα και στα δύο μοντέλα.
Τα Under Armour Breakthru 3 και Under Armour FUTR X 2 κυκλοφορούν ήδη στην αμερικάνικη αγορά και κοστίζουν 120 δολάρια οπότε κάπου εκεί θα κυμαίνεται κι η αξία τους σε ευρώ.