7 Μαΐου 2021

Curry 8 (Feel Good Flow)

Οι Golden State Warriors δεν ήταν η μόνη "ομάδα" που στερήθηκε των αγαθών κι υπηρεσιών του αδιαμφισβήτητα κορυφαίου "φαρμακοχέρη" στην ιστορία του NBA αλλά και του αθλήματος εν γένει. Κι η Under Armour υπέστη ένα σοβαρότατο πλήγμα όταν μόλις στον πέμπτο αγώνα της περασμένης σεζόν είδε να τραυματίζεται σοβαρά το πολυτιμότερο περιουσιακό της στοιχείο που ακούει στο όνομα Stephen Curry. Η αποθεραπεία του διήρκησε περισσότερο απ' το αναμενόμενο καθώς οι πρώην πυραυλοκίνητοι Warriors χτυπήθηκαν ανηλεώς από τραυματισμούς. Ο Stephen καθ' όλη τη διάρκεια αποκατάστασης του αριστερού του καρπού παρέμεινε ανήσυχος τόσο αγωνιστικά όσο κι εξω-αγωνιστικά. Ακολουθώντας τα βήματα των Jordan και Wade Brand, η Under Armour προέβη σε μια ανάλογη και υψηλού ρίσκου κίνηση ιδρύοντας κάτω από τη σκέπη της τη φίρμα Curry Brand. Τη πρώτη κιόλας μέρα του περασμένου Δεκέμβρη ανακοινώθηκε επισήμως η σύσταση του νέου brand το οποίο πέρα από διθυραμβικά σχόλια μας γνωστοποιούσε τον επικείμενο ερχομό του πιο εξελιγμένου μπασκετικού στην ιστορία της UA, του Curry 8.
Το άνωθεν μέρος του Curry 8 είναι ένα μονοκόμματο καλτσοειδές κέλυφος στα πρότυπα του ευυπόληπτου Curry 4 αλλά με αφθονότερη εσωτερική επένδυση. Επάνω στο ελαστικό πλεκτό έχουν προσαρτηθεί ένα τριγωνικό heel counter από TPU υλικό συν δύο λεπτεπίλεπτες συνθετικές στρώσεις δέρματος η μία κατά μήκος όλης της εξωτερικής πλευράς κι η άλλη στην εσωτερική στη μισή της έκταση. Η καινοτομία που μας επιφυλάσσει το πανάλαφρο Curry 8 κρύβεται στα "κατώτερα" στρώματά του όμως δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο (βλέπε Reebok Answer V). Το R&D τμήμα της μαμάς εταιρείας κατάφερε να αναπτύξει μια ενιαία ενδιάμεση σόλα άνευ εξωτερικής γόμας η οποία προσφέρει ταυτόχρονα άπλετο bouncing κι αξιοζήλευτα επίπεδα πρόσφυσης. Το Flow είναι η ονομασία που αποδόθηκε στη νεοσυσταθείσα - για την UA - τεχνολογία κι αποτελεί προϊόν πολύωρων ερευνών ενώ γύρω στους 90 αθλητές το δοκίμασαν στο γήπεδο για περισσότερες από 1.500 ώρες συνολικά. Εν τέλει το μοτίβο χάραξης της υποτιθέμενης εξωτερικής του σόλας έχει "σκαλιστεί" ώστε να παραπέμπει στις σόλες των Curry 3 και 4 αλλά μια ψηφιοποιημένη εμφάνιση.
Το μίνιμαλ παρουσιαστικό του Curry 8 Flow θυμίζει περισσότερο running κι όχι σύγχρονο μπασκετικό κάτι διόλου τυχαίο. Η τεχνολογία Flow προοριζόταν για τα νέα γενιάς running της UA όμως ο Stephen ζήτησε απ' τους σχεδιαστές να βρουν τον τρόπο και την κατάλληλη φόρμουλα ώστε να ενσωματωθεί η midsole τους στο νέο του μοντέλο. Το πλεκτό προφανώς έχει τη δυνατότητα για άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς όμως μέχρι στιγμής οι πλευρικές "μπαριέρες" μαζί με το τριγωνικό heel counter έχουν αναλάβει τη διακόσμηση του παπουτσιού. Στο heel counter έχουν κυκλικά χαραχτεί πέντε αστέρα εκ των οποίων τα τρία προεξέχουν υπενθυμίζοντας στο κόσμο πως ο 32χρονος γκαρντ είχε βαθμολογηθεί με 3/5 αστέρια απ' τους ειδικούς για τις δυνατότητές του για καριέρα στο NBA. Το μότο που ακολουθεί απαρέγκλιτα κάθε Curry δηλώνει κι εδώ παρών σε μια όμως συμπτυγμένη μορφή αποτελούμενη απ' τα αρχικά της εν λόγω φράσης "ICDATSC30". Για την επανεκκίνηση της σειράς θεωρήθηκε επιβεβλημένο να αντικατασταθεί το επίσημο λογότυπο της συλλογής του Στέφανου. Το γνώριμο "SC30" με το οποίο πορευτήκαμε τόσο καιρό παραχώρησε τη θέση του σε ένα πιο ευφάνταστο λογότυπο που συμπτύσσει τα αρχικά του ονόματός του S+C μαζί με το πασίγνωστο και συμβολικό πανηγυρισμό του με τα τρία υψωμένα δάχτυλα αφότου "στάξει" ένα ακόμη φαρμακερό τρίποντο. Steph time!
To Curry 8 Flow ανακοινώθηκε περί τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη λίγες μέρες μετά την επίσημη ιδρυτική διακήρυξη του Curry Brand στη οποία συμπεριλαμβανόταν και το ολοκαίνουργιο λογότυπό του. Η εκκίνηση δόθηκε με την εικονιζόμενη έκδοση που καλείται "Feel Good Flow" και μπορεί να μη φέρει τα χρώματα των Warriors όμως υπάρχει εξήγηση. Πριν το λανσάρισμα του Curry Brand, ο τρεις φορές πρωταθλητής ΝΒΑ και back-2-back MVP εμφανίστηκε στο ανακαινισμένο ανοιχτό γηπεδάκι της Manzanita Recreation Center στο Όκλαντ της Καλιφόρνια όπου τα ταμπλό των μπασκετών του είχαν ζωγραφιστεί από τον καλλιτέχνη Allison "Hueman" Torneros. Οι ίδιες ακριβώς ζωγραφιές, έργα τέχνης τολμώ να πω, κοσμούν τα πλευρικά πάνελ στο "Feel Good Flow". Από τον Δεκέμβρη μέχρι σήμερα το Curry 8 έχει παρουσιαστεί σε ουκ ολίγους χρωματισμούς οι οποίοι είναι συνδυάζονται αρμονικά με τα χρώματα της ομάδας του. Το χρυσαφί "Golden Flow", το κιτρινωπό "Smooth Butter Flow", το μπλε "Flow Like Water" και η εντυπωσιακή έκδοση "We Believe" στα χρώματα των Golden State Warriors είναι για την ώρα μερικές απ' τις εκδόσεις που χουν ξεχωρίσει.