15 Μαρτίου 2021

Under Armour Curry 4 Low (Anthracite/Elemental)

Η Under Armour μπορεί να μετρά κοντά μια δωδεκαετία που έχει ενεργό παρουσία στο κλάδο των μπασκετικών υποδημάτων όμως χάρη εν πολλοίς στη signature μπασκετική σειρά του φαρμακοχέρη αρχηγού των Golden State Warrios έχει καταφέρει τη τελευταία τετραετία να λογίζεται ως η τρίτη δύναμη στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η σειρά παπουτσιών με την υπογραφή του Stephen Curry και με εξαίρεση ίσως ένα κωδικό της (Under Armour Curry 3) έχει παρουσιάσει ορισμένα πολύ συμπαθή έως εξαιρετικά μοντέλα που σε κάποιες περιπτώσεις συναγωνίζονται στα ίσα κωδικούς από αντίστοιχες premium σειρές άλλων εταιρειών οι οποίες μετρούν παραπάνω από μια εικοσαετία στο "κουρμπέτι". Το Under Armour Curry 4 είναι ένας απ' τους κωδικούς της αναφερόμενης σειράς που θα ήθελαν σίγουρα να έχουν εμπνευστεί οι σχεδιαστές της Nike ή της Adidas.
Η UA μυημένη πλέον στα κόλπα αποφάσισε να δημιουργήσει και τη low-top εκδοχή του Curry 4 το οποίο σημαντικά διαφοροποιημένο και κατά το ήμισυ αναβαθμισμένο σε σύγκριση με τη high-top βερσιόν. Το κέλυφός του κοντού Curry 4 συνίσταται από δύο επίπεδα με το μεν πρώτο να είναι ένα τρόπον τινά "σκαρί" προερχόμενο από fused-mesh που προσφέρει την αναγκαία υποστηρικτική δομή που απαιτείται από ένα πραγματικά πανάλαφρο low μπασκετικό. Πάνω απ' αυτό το ημιτελές πλαίσιο έχει τοποθετηθεί ένας ελαστικός και ποιοτικός knit "μανδύας" ο οποίος στη περιοχή του toe cap αλλά και σε μικρό μέρος της εξωτερικής πλευράς καλύπτεται από ένα είδος συνθετικού suede. Λόγω του χαμηλού ύψους του παπουτσιού η UA ανακατασκεύασε την πρύμνη του προσθέτοντας εσωτερικά "μαξιλαράκια" ενώ η σύνδεσή του με το προαναφερθέν πλαίσιο γίνεται με εκτεταμένη χρήση ραφών. Η υπόλοιπη κατασκευή είναι ίδια και απαράλλαχτη μ' αυτή του "πανύψηλου" Curry 4.
Το Under Armour Curry 4 Low δε είμαι σίγουρος ότι προτιμήθηκε απ' τον Στεφανάκο σε κάποιο απ' τους επίσημους αγώνες τον δις πρωταθλητών NBA, απεναντίας όμως είμαι 100% βέβαιος πως τον συγκεκριμένο κωδικό τον τίμησε δεόντως τόσο στα προπονητικά διπλά της ομάδας όσο και κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου pre-game "ζεστάματός" του. Το κοντορεβιθούλη Curry δε κυκλοφόρησε σε πολλές χρωματικές εκδόσεις όσο το μεγαλύτερο "αδερφάκι" του, παρ' όλα αυτά το performing του ήταν ανώτερό του. Η παρουσιαζόμενη έκδοση δεν έχει κάποιο πιστοποιημένο παρατσούκλι γι' αυτό το λόγo κι εγώ επέλεξα να υιοθετώ τη περιγραφή που αναφέρει στο επίσημο site της η εταιρεία ήτοι "Anthracite/Elemental". Αν θέλετε να γνωριστείτε πολύ περισσότερο με το Under Armour Curry 4 δεν έχετε απ' το να κλικάρετε επάνω στο σύνδεσμο που ακολουθεί.
https://greeksneakcollector.blogspot.com/2017/12/under-armour-curry-4-more-fun.html