2 Μαρτίου 2021

Adidas N3XT L3V3L 2020 (Legend Ink)

Η προπέρσινη ριψοκίνδυνη προσπάθεια της Adidas να κατασκευάσει ένα αμιγώς laceless μπασκετικό υψηλών προδιαγραφών και 100% αξιόπιστο υπήρξε κάτι παραπάνω από επιτυχής. Τo επαναστατικό N3XT L3V3L συγκέντρωσε απρόσμενα πάρα πολλές θετικές κριτικές κι αποτέλεσε για εύλογο χρονικό διάστημα την νούμερο ένα επιλογή μεταξύ των NBAers που προωθούν-επιλέγουν αποκλειστικά προϊόντα της Three Stripes. Κι αφού έχουμε να κάνουμε με μία κερδοσκοπική νομική οντότητα η απόφαση να υπάρξει sequel μάλλον ήταν από καιρό ειλημμένη. Το δεύτερο Adidas N3XT L3V3L δε κατέφθασε μετά βαΐων και κλάδων όπως θα ήταν αναμενόμενο τουναντίον μάλιστα, ο ερχομός του γνωστοποιήθηκε λιτά κι απέριττα μέσα απ' τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τον "Ice" Trae Young να αναλαμβάνει σχεδόν εξ' ολοκλήρου τη διαφημιστική του καμπάνια. Παρά τις όποιες αντιξοότητες το N3XT L3V3L 2020 κατάφερε να σταθεί επάξια απέναντι στις υψηλές προσδοκίες που υπήρξαν ένεκα του ένδοξου προγόνου του. Μέχρι και σήμερα παραμένει παντελώς άγνωστος ο τόπος "καταγωγής" του όμως λαμβάνω το ρίσκο να υποθέσω πως μάλλον προέκυψε από τα σχεδιαστήρια της Brooklyn Creator Farm.
Για την ανέγερση του Adidas N3XT L3V3L 2020 χρησιμοποιήθηκαν τα ίδια συστατικά κι οι τεχνολογίες με τις οποίες εξοπλίστηκε ο πρώτος κωδικός κάτι αναμενόμενο κι απόλυτα φυσιολογικό. Το χαρακτηριστικό καλτσοειδές πλαίσιο του συνίσταται κυρίως από ένα μονοκόμματο κι ελαστικό knit όπου σε κατά τόπους σημεία του ηθελημένα προκαλεί "ασφυξία" στο πέλμα. Στο NL2020 διακρίνουμε και δύο στιλπνά κομμάτια συνθετικού δέρματος το ένα ραμμένο στη εσωτερική πλευρά του toe cap για προστασία έναντι της φθοράς ενώ το άλλο κομμάτι ενέχει ρόλο εξωτερικού heel counter. Το LightStrike foam που πρωτομάθαμε μέσω του πρώτου N3XT L3V3L επιβαλλόταν να δώσει το παρών και στο νέο μοντέλο μόνο που τούτη τη φορά έχει ανατομικότερη μορφή βαδίζοντας τρόπον τινά στα χνάρια της Feet You Wear τεχνολογίας. Μέρος του LightStrike ξεπηδά από τα "έγκατα" της ενδιάμεσης σόλας και με τη μορφή ενός "S" παίρνει την θέση της χαρακτηριστικής παραλληλόγραμμης μπαριέρας που υπήρχε στο πρώτο κωδικό της συλλογής πια. Όσον αφορά την εξωτερική σόλα προτιμήθηκε ένα σύνθετο μοτίβο χάραξης με κυρίαρχο ρόλο να έχει το κλασικό herringbone σε μια ηπιότερη μορφή του ενώ στα σημεία όπου απαιτείται μεγαλύτερη πρόσφυση επιλέχθηκε ένα μοτίβο με ομόκεντρους εν δυνάμει κύκλους.
Για το σχεδιασμό του Adidas N3XT L3V3L 2020 ασφαλώς και ανακλήθηκαν τα blueprints του πρώτου κωδικού όμως φυσιογνωμικά τα δύο μοντέλα δε μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους. Η σχεδιαστική προσέγγιση  "daring simple" υιοθετήθηκε ξανά και τούτη τη φορά το αποτέλεσμα είναι σαφέστατα θελκτικότερο. Το ελαστικό Primeknit πλαίσιο είναι ο κεντρικό πυλώνας χρωματικής διαφοροποίησης του NL2020 με την ευφάνταστη "S" μπαριέρα να έπεται. Για περιττά μπιχλιμπίδια δε γίνεται λόγος όμως εξαιτίας της ιδιομορφίας του παπουτσιού δεν υπήρχε περίπτωση να έχουν παραλειφθεί ένα κλασικού τύπου heel tab και tongue tab που είναι σαφέστατα λειτουργικότερα απ' ότι πριν. Στο μεν πρώτο έχει τυπωθεί η κωδική ονομασία του μοντέλου ενώ στο άλλο ένα τόσο δα λογότυπο τη Adidas Performnce. Τα μοναδικά κι ευδιάκριτα Three Stripes που κουβαλάει κυριολεκτικά το NL2020 βρίσκονται εγκατεστημένα στο κουτουπιέ πλησίον του toe cap μια κίνηση-ιδέα που επιβάλλεται να βρει εφαρμογή και σ' άλλα μπασκετικά της φίρμας. Σ' ότι σχετίζεται με τη σμίλευση της midsole και κατ' επέκταση της εξωτερικής σόλας θεωρώ προφανές ότι υπήρξαν κλεφτές ματιές στο Crazy BYW X.
Για το Adidas N3XT L3V3L 2020 δεν εκδόθηκε ποτέ κάποιο επίσημο ανακοινωθέν για τη κυκλοφορία τους κάτι που συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα από τη γερμανική εταιρεία ιδίως όταν αφορά κάποιο μη-signature μπασκετικό. Ξεκίνησε να διατίθεται περί τις αρχές του περσινού Μάη σε τρεις χρωματικές εκδόσεις, την σπέσιαλ "Glory Red", την κάπως μουντή "Grey Two" και την παρουσιαζόμενη έκδοση που καλείται "Legend Ink". Το αγωνιστικό ντεμπούτο του NL2020 έγινε πολύ νωρίτερα από release του και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του 69ου All Star Game όπου ο Trae Young προμηθεύτηκε δύο πανέμορφες PEs του, μία για το διαγωνισμό τριπόντων όπου συμμετείχε και μία για τον αγώνα των rookies. Από εκείνη τη μέρα και μέχρι σήμερα ο "Ice Trae" συνεχίζει να αγωνίζεται φορώντας τα N3XT L3V3L 2020 χωρίς να χει κάποια εμφανή προτίμηση σε συγκεκριμένο χρωματισμό του. Επόμενη σταθμός το Futurenatural NEXT L3V3L!