20 Μαρτίου 2021

4 Low in a row!! (official photos)

Ο Kyrie εκτός από την επίσημη signature συλλογή του έχει την υποχρέωση να συντηρήσει δύο ακόμη σειρές, την Flytrap και την Low. Η σημερινή δημοσίευση έχει να κάνει με το τέταρτο κωδικό της Low συλλογής που θα μοιάζει σε τρομακτικά μεγάλο βαθμό με το Kyrie 7. Στην Nike μάλλον ξέμειναν από σχέδια ή να ξοδεύουν λεφτά σε νέους σχεδιαστές κι επέλεξαν κάποιο από τα πρώτα blueprints του φετινού Nike Kyrie!
Το Nike Kyrie Low 4 μπορεί να περιέχει στην επίσημη περιγραφή του τη λέξη Low όμως στη κυριολεξία διαφέρει υψομετρικά μόνο κάποια λίγα εκατοστά. Το άνωθεν μέρος του Low 4 είναι κατασκευασμένο από ένα open-mesh ενώ σε μεγάλο μέρος του πλαισίου και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος έχει προστεθεί ένα screen τύπου mesh περίπου σαν αυτό που διέθετε το KD 12. Τα δύο δάχτυλα που υπήρχαν εκατέρωθεν των πλευρών του Kyrie 7 υπάρχουν και στο Low 4 άλλα σε μια διαφορετική μορφή πιο ομαδοποιημένα σε κάθε μεριά. Τα κοινά όμως σημεία με το μεγάλο Kyrie δε σταματούν εδώ. Η μορφολογία αλλά και βασικό υλικό δόμησης (cushlon) της ενδιάμεσης σόλας του "κοντού" Kyrie είναι σχεδόν τα ίδια με το 7άρι. Τώρα αν midsole θα περιέχει Zoom Air ή κάποιον Air αεροθάλαμο είναι άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η μικρή TPU μπαριέρα δεν υφίσταται πια στην εξωτερική πλευρά του Low ενώ ελαφρώς αναμορφωμένο εμφανίζεται και το τελείωμα της midsole στο πίσω μέρος όπου αναλόγως την έκδοση θα φιλοξενείται κι ένα διαφορετικό σήμα. Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με την χάραξη της εξωτερικής σόλας δε νομίζω να περιμένατε κάτι άλλο από το data μοτίβο του Kyrie 7! Στα της εμφάνισης τώρα δε νομίζω ότι έχω να προσθέσω κάτι αφού πρόκειται για μια γρήγορη (για να μη πω πρόχειρη) "ξεπατικοσούρα" του 7αριού.
Το Nike Kyrie Low 4 ή να προτιμάτε το κοντό Kyrie 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει κοντά στην εκκίνηση της post-season και σε μια τιμή κοντά ή και λίγο παραπάνω από τα 100 δολάρια.