30 Μαρτίου 2021

Εμπνευσμένο από το παρελθόν της NB!! (official photos)

Η New Balance Basketball μετρά ήδη τρεις κωδικούς στη νέα εποχή με ένα εξ' αυτών να αφορά την signature συλλογή του Kawhi Leonard. Η Βοστονέζικη εταιρεία με την πλούσια μπασκετική - κι όχι μόνο - κληρονομιά ετοίμασε κάτω από μεγάλη μυστικότητα ένα perdorming μοντέλο με liseftyle χαρακτηριστικά. Η κωδική ονομασία που έδωσαν σ' αυτό το old-school μπασκετικό είναι BB9000.
Με βάση τα επίσημα λεγόμενα της New Balance το BB9000 είναι εμπνευσμένο από τις τρεις ξεχασμένους κι ίσως άγνωστους σε πολλούς μπασκετικούς κωδικούς τα 480, 550 και 900. Το άνωθεν μέρος του συνίσταται κυρίως από πραγματικό δέρμα τα οποία αλληλοκαλύπτονται ενώ δε λείπουν βέβαια υλικά της σημερινής εποχή όπως mesh για το κολάρο αλλά και τη γλώσσα. Το σιρίκι που "ξεπηδά" από τη σιλουέτα αποτελεί μέρος του rubber απ΄ το οποίο είναι η midsole ο πυρήνας της οποίας είναι γεμισμένος με FuelCell foam. Τέλος, η εξωτερική του σόλα που δε κρύβει κάποια έκπληξη καθώς προτιμήθηκε το παραδοασιακό και πάντα ασφαλές μοτίβο χάραξης δηλαδή το herringbone. Ως προς τον σχεδιασμό του μπορεί να μην διακρίνω ευκρινώς τα 480, 550 και 900 όμως σα να "αχνοφαίνονται" τo OMN1S στη περιοχή του κολάρου και το KAWHI στο toe cap του ή μήπως είναι ιδέα μου?
Το New Balance BB9000 θα ξεκινήσει να διατίθεται σε δύο χρωματισμούς απ' τις αρχές του ερχόμενου μήνα με την αρχική του τιμή να έχει ορισθεί στα 140 δολάρια. Cop or drop για σας?