19 Μαρτίου 2021

Grant Turismo από τη Nike!! (official & unofficial photos)

Κι αφού γνωρίσαμε του νεότερους μπασκετικούς κωδικούς εκ μέρους της Li-Ning και της Under Armour με τα CJ 1 και Embiid Two αντίστοιχα, σειρά παίρνει η κυρίαρχη δύναμη της κατηγορίας. Και προς μεγάλη μας έκπληξή δεν πρόκειται για κάποιο signature κωδικό αλλά για ένα team model το οποίο περιέχει αρκετά τεχνολογικά καλούδια. Το όνομα αυτού, Nike Zoom G.T. Cut κι ουδείς γνωρίζει πως προέκυψε η κωδική ονομασία του!
Με το που αντίκρισα το Nike Zoom G.T. Cut νόμιζα ότι βλέπω μια εκσυγχονισμένη εκδοχή του Nike Air Pippen III, ένα παπούτσι το οποίο κυριολεκτικά έλιωσα όταν ήμουν πιτσιρικάς και μάλιστα εις διπλούν. Θυμίζει επίσης και κάτι από Nike Kobe AD NXT 360 ως προς τη κατασκευή του κελύφους μιας και χρησιμοποιεί κυρίως ένα τύπο knit παρέα με άλλα ανθεκτικότερα μέρη σαν αυτό που διακρίνουμε στο toe-cap του (neoprene) συν το υπερυψωμένο heel counter από TPU υλικό. Το GT είναι εφοδιασμένο με μια αποσπώμενη ενδιάμεση σόλα από React foam η οποία θα "ξαπλώνει" επάνω σε ένα Zoom Air strobel-board συν έναν θύλακα Zoom στο τακούνι, στα πρότυπα δηλαδή του KD 13. Ένα ακόμη στοιχείο που φαίνεται να "κόπιαρε" είναι το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής του σόλας που εμφανώς έχει επηρεαστεί από την data-theme χάραξη του Kyrie 7. Σα σχέδιο τα λόγια θεωρώ πως είναι περιττά μιας κι οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Μοναδική ίσως "παραφωνία" κατ' εμέ το GT λογότυπο στο ένα παπούτσι του ζευγαριού που θα περίμενα να το δω στις μπροστινές γρίλιες ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Το Nike Zoom G.T. Cut αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά το 2ο τετράμηνο του 2021 και πιθανολογώ ότι θα το δούμε πάρα πολλούς χρωματισμούς καθώς μη ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας και τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.