1 Σεπτεμβρίου 2020

Nike Zoom KD 13 (Black/White)

Η αγωνιστική περίοδος 2018-2019 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ασταμάτητη αρμάδα των Golden State Warriors η οποία θα επιχειρούσε να επιτύχει το πολυπόθητο three-peat γεγονός που θα την καταξίωνε στις συνειδήσεις των απανταχού μπασκετόφιλων ως μια απ' τις κορυφαίες ομάδες ever. Ο Kevin Durant παρά την εντυπωσιακότατη post-season που πραγματοποιούσε ήταν Άγγλος στο ραντεβού του με την ατυχία κι έτσι ο τραυματισμός του στο Game 5 των Τελικών έμελλε να παίξει καθοριστικότατο ρόλο στην έκβαση της σειράς. Εκείνο το βράδυ ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον "Slim Reaper" με την εμφάνιση των Warriors και ταυτόχρονα η τελευταία φορά που το είδαμε να αγωνίζεται φορώντας τα KD 12. Η φετινή σεζόν θα τον έβρισκε να αναρρώνει στη Νέα Υόρκη καθώς μετακόμισε στην ανατολική ακτή για χάρη των Brooklyn Nets όμως η signature σειρά του δεν μπήκε σε νάρθηκα και κάπως έτσι τον είδαμε να προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά του επάνω στα νέα του πατούμενα, τα Nike Zoom KD 13. Του γρουσούζικο ή όχι 13άρι το μέλλον θα δείξει, ανακοινώθηκε ως είθισται λίγο πριν τη καλοκαιρινή περίοδο κι απ' ότι παρατηρούμε είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των NBAers που συμμετέχουν στη "φούσκα"!
Το Nike Zoom KD 13 διαθέτει λίγο-πολύ ότι κι ο προκάτοχός του αλλά σε μια πιο συμπαγή και στιβαρή μορφή με κάποιες μικροτροποποιήσεις. Το άνωθεν μέρος του συνίσταται από δύο textile mesh επιφάνειες που συνδέονται μέσω ραφών σε toe cap και πάνω ακριβώς απ' τη φτέρνα ενώ σε κατά τόπους σημεία του διακρίνουμε αφράτη εσωτερική επένδυση (κολάρο και γλώσσα). Υπάρχουν επίσης λιγοστά μεν ποιοτικά δε τετραγωνικά δέρματος υπό τη μορφή προφυλακτήρα στη πλώρη του ενώ φέρει και γενναία "τζούρα" από συνθετικό δέρμα που αξιοποιήθηκαν για τη κατασκευή του εξωτερικού heel-counter που κοσμεί το πίσω μέρος. Η ενδιάμεση σόλα του είναι σχεδόν ξεπατικοσούρα η περσινή ήτοι phylon foam που περιέχει το επαναστατικό strobel-board από Zoom Air συν έναν ακόμη ορθογώνιο θύλακα Zoom ακριβώς από κάτω του αλλά μόνο στο μπροστινό μέρος. Τέλος, έχουμε μια ξεχωριστή εξωτερική σόλα που φέρει το μοτίβο χάραξης του PG 3 αλλά συγκεκριμένα σημεία αντικαθίσταται από οβάλ παραλληλόγραμμα διαφόρων μεγεθών ανάλογα με τη περιοχή πρόσφυσης που ευθύνονται.
Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το τρόπο σχεδίασης του Nike Zoom KD 13 θεωρώ πολύ πιθανό πως επέλεξαν μια πολύ προσφιλή τακτική τη σειράς η οποία τη θέλει αν τακτά χρονιά διαστήματα back-to-back κωδικοί της να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Συνήθως το μοντέλο που έπεται είναι βελτιωμένο και διορθωμένο γεγονός που συνέβη με τα KD 1 και 2 αλλά και με τα πολύ πιο πρόσφατα KD 9 και KD 10. Το νεότερο KD έχει πιο συμπαγείς και παχιές γραμμές με σημείο αναφοράς του το τριασδιάστατο και μεγαλεπήβολο swoosh που κοσμεί την εξωτερική πλευρά. Το λογότυπο του αθλητή έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα αφού σκέφτηκαν να το κρύψουν στα σωθικά του mesh κολάρου. Στη κορυφή κάθε γλώσσας τοποθετήθηκε κάτι σαν πινακίδα που περιέχει το ονοματεπώνυμο του αθλητή αλλά και το νέο νούμερο που επέλεξε φορά με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Το νούμερο 7 εκτός της γλώσσας το βρίσκουμε και στο τσοσοδούλικο τριγωνικό TPU πλαίσιο που χει σφηνωθεί στο εξωτερικό πλαϊνό της midsole.
Το Nike Zoom KD 13 ανακοινώθηκε επισήμως στις αρχές Απριλίου μένοντας έτσι πιστό στη συνήθεια των τελευταίων ετών που θέλει τη signature σειρά του "Slim Reaper" λίγο πριν το τέλος της σεζόν να ανοίγει την αυλαία των μπασκετικών που θα φορεθούν την αμέσως ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Σ' εκείνο το ανακοινωθέν πέραν του release χρωματισμού που το συνόδευε, έγιναν γνωστές κι οι επόμενες πέντε εκδόσεις που θα ακολουθούσαν, το πάντα επίκαιρο "Bred",  το φάνκι "Home Team", το γεμάτο στα χρυσαφικά "Hype", το καλοκαιρινό "Chill" και το εντυπωσιακότερο όλων κατ' εμέ "Planet of Hoops" που έγινε κι ανάρπαστο. Γι' αυτό το λόγο κατέληξα στο release colourway που ταιριάζει γάντι με τα χρώματα των Brooklyn Nets εκπέμποντας παράλληλα είναι πιο εκλεπτυσμένο παρουσιαστικό. Τον KD μπορεί λόγω του σοβαρότατου τραυματισμού του να μην τον είδαμε να αγωνίζεται παρ' όλα αυτά φρόντισε να τιμήσει όσο το δυνατό καλύτερα τα πατούμενα του κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του όπου και εθεάθη στο προπονητικό κέντρο των Nets να προσπαθεί να ξαναβρεί τα πατήματά του και να τα "στάζει" από παντού.