21 Μαρτίου 2021

Another Puma on the Court! (official & unofficial photos)

Μετά τα αποκαλυπτήρια των επερχόμενων μπασκετικών κωδικών εκ μέρους των Under Armour, Li-Ning, Nike σειρά έχει η Puma που μάλλον είναι η χρονιά της καθώς κυκλοφορεί το ένα μετά τον άλλο τα νέα της μοντέλα. Σήμερα θα καταπιαστούμε με έναν κωδικό τον οποίο σας είχα γνωστοποιήσει αρχές Γενάρη όταν και πρωτοεθεάθηκε στα πόδια του φαβορί για το βραβείο του rookie της φετινής αγωνιστικής περιόδου, του 19χρονου LaMelo Ball.
To Puma Court Rider είναι το νεότερο μέλος στη μπασκετική φαμίλια της εταιρείας με τις σχεδιαστικές του γραμμές να κινούνται μεταξύ των RS-Dreamer και Disc Rebirth. Το άνωθεν μέρος του Court φέρει ένα υπόστρωμα από neoprene mesh κι επάνω σ' αυτό έχουν συνδεθεί μέσω πολλαπλών ραφών επιφάνειες δέρματος είτε για να ενισχύσουν το παπούτσι (βλέπετε το heel counter και το κέντρο του) είτε για να το προστατεύσουν (βλέπετε το toe-cap) κι ενίοτε να επικαλύπτονται (ανα)μεταξύ τους. Η ενδιάμεση σόλα του Rider είναι "μπαμπάτσικη" σαν εκείνη του Rebirth όμως είναι άγνωστης προελεύσεως όσον αφορά τα υλικά-τεχνολογίες απ' τις οποίες συνίσταται αν και ανεπιβαίωτες πληροφορίες λένε ότι αξιοποιεί ένα νέο foam. Για την εξωτερική σόλα επιχειρήθηκε κάτι ασυνήθιστο καθώς έχουμε μια επαναλαμβανόμενη χρήση του ονόματος του brand σε δύο μεγέθη αλλά τοποθετημένα έτσι ώστε να παραπέμπουν σε herringbone traction. Σ' ότι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση του Court Rider το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ συμπαθητικό και λογικά θα τα δούμε σε πολλούς χρωματισμούς μιας και τα υλικά του πλαισίου συμβάλλουν σημαντικά στη χρωματική διαφοροποίηση του παπουτσιού.
>Σε κάποιες χώρες έχει ξεκινήσει ήδη να διατίθεται το Puma Court Rider με την τελική του τιμή να αγγίζει τα 100 δολάρια οπότε κάπου εκεί θα πρέπει να το αναμένουμε κι εμείς στην ελληνική αγορά.