5 Ιανουαρίου 2021

New Balance KAWHI (Clippers)

Η όχι και το τόσο απρόσμενη απόφαση του πρωταθλητή και πολυτιμότερου παίχτη των Τελικών του 2019 να πάρει των ομματιών του και να μετακομίσει στη γενέτειρά του για λογαριασμό των Los Angeles Clippers άλλαξε πλήρως τις ισορροπίες στο NBA. Ανάλογη αναταραχή προκάλεσε κι η απόφασή του να αναζητήσει νέα sneaker-ική στέγη καθώς η Jordan Brand με την οποία και πορευόταν τόσα χρόνια δεν έδειχνε διάθεση να τον "αναβαθμίσει". Απ' την ώρα που ο Kawhi Leonard δήλωσε επισήμως sneaker free-agent πολλές φίρμες έσπευσαν να αποσπάσουν το πολυπόθητο ΝΑΙ όμως η New Balance αναδείχθηκε η νικήτρια της κούρσας δίνοντας γη και ύδωρ αλλά και την υπόσχεση για μια signature συλλογή asap. H εκκίνηση έγινε με το περιποιημένο New Balance OMN1S που έγινε αμέσως περιζήτητο μετά το χιτσκοκικό και γκρανγκινιολικό "4 Bounces" buzzer beater στο έβδομο παιχνίδι των ημιτελικών της ανατολικής περιφέρειας. Εύλογα λοιπόν εκτοξεύτηκαν οι προσδοκίες για το πρώτο κι επίσημο signature του "Klaw" το οποίο και αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του All Star Game στο Chicago. Έκτοτε το New Balance KAWHI δε λέει να βγει από τα πόδια του τρομακτικά ράθυμου Leonard που ξεκίνησε τη δεύτερη σεζόν του στους Clippers φορώντας κάποιες απ' τις δεκάδες εκδόσεις που δοκίμασε στα bubble-Playoffs αλλά και νεότερές του.
To New Balance KAWHI όπως ονομάζεται κι επίσημα το πατούμενο, αποτελεί χωρίς υπερβολή τη φυσική συνέχεια του πολυσυζητημένου αλλά παλιού πια OMN1S. Το κέλυφος του KAWHI είναι πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο με τον κεντρικότερο ρόλο να ανήκει σ' ένα λεπτό στρώμα mesh, επάνω αλλά και κάτω απ' το οποίο έχουν συνδεθεί ουκ ολίγα καλούδια. Αυτό που ξεχωρίζει αμέσως είναι το bootie υπόστρωμα προερχόμενο από ένα ελαστικό knit υλικό που ονομάζεται "Kinetic Stitch" και το εντυπωσιακό μοτίβο του οφείλεται σε data που συλλέχθηκαν ώστε να προσφέρει στοχευμένο τέντωμα κι υποστήριξη. Επάνω στο mesh τώρα εντοπίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως τη πάντα χρήσιμη fuse επίστρωση αντάμα με γενναία ποσότητα πραγματικού δέρματος στο toe cap ενώ στο πίσω τμήμα εκτός των nubuck κομματιών στο ύψος των αστραγάλων δεσπόζει κι ένα ογκώδες heel counter από σύνηθες TPU. Για τη μετρίου πάχους ενδιάμεση σόλα του επιστρατεύθηκε η FuelCell τεχνολογία που επιλέχθηκε και για το OMN1S και πρόκειται ουσιαστικά για ένα κλασικό EVA foam που ανέπτυξε-εξέλιξε η NB κυρίως για τα running της μοντέλα. Ακολούθως βρίσκουμε εγκατεστημένο ένα τεράστιο torsion plate κατόπιν υπόδειξης του ίδιου του παίχτη ενώ τη κατασκευή ολοκληρώνει μια εξωτερική μονοκόμματη σόλα που έχει χαραχτεί σύμφωνα το προαναφερθέν "Kinetic Stitch" μοτίβο.
Το New Balance KAWHI σχεδιάστηκε από το μηδέν παρά το γεγονός πως προέρχεται από την ίδια σχεδιαστική πένα, αυτή του Jonathan Grondin. Το KAWHI έχει ένα παλιομοδίτικο παρουσιαστικό κάτι που ομολογούν άλλωστε οι φαρδιές γραμμές του, παρ' όλα αυτά όμως απ΄ το παπούτσι δε λείπουν οι προσωπικές αναφορές-πινελιές. Το πρώτο που ξεχωρίζει είναι οι ακανόνιστες γραμμές στο πλεκτό που αποτελούν μια οπτική αναπαράσταση του σεισμού που προκλήθηκε στο Λος Άντζελες την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο Leonard υπέγραψε στους Clippers. Συνεχίζουμε με το μικρό όνομα του αθλητή στη κορυφή κάθε γλώσσας που αντικαθίσταται από ένα προσωπικό λογότυπο (KL2) όταν πρόκειται για PE έκδοση. Λίγο παρακάτω και συγκεκριμένα στο κέντρο της γλώσσας αναγράφονται οι μέχρι τώρα διακρίσεις του Leonard "4xAll-Star, 2xChampion, 2xFinals MVP, 2xDPOY"  ενώ στους πρόποδες της γλώσσας αναγράφεται το νούμερο που επιλέγει να φορά τόσα χρόνια. Μπασκετικό και να μην έχει αναφορές σε κάποιο αυτοκίνητο δε γίνεται. Τα μεταλλικά eyelets αλλά και το αφράτο μαξιλάρι με την υπογραφή στο πίσω μέρος του κολάρου είναι εμπνευσμένα από τα φώτα και τα καθίσματα αντίστοιχα του Chevy Impala 1964, ενός οχήματος που κατέχει ο Leonard. Τέλος, αρκετά παρακάτω απ' το τρισδιάστατο "NB" διακρίνουμε το γράμμα "M" που αντιπροσωπεύει την κοιλάδα Moreno, απ' όπου και κατάγεται ο "Klaw" έχοντας αριστερά και δεξιά του χαραγμένες τις γεωγραφικές συντεταγμένες της περιοχής (117° 13° 42° W / 33° 56° 35° N). Α να μη ξεχάσω να εκθειάσω τη cornrows κόμη του παίχτη ως προεκτάσεις των πλευρών του κολάρου.
Το New Balance KAWHI όπως ειπώθηκε και στην αρχή, ανακοινώθηκε επίσημα τις ημέρες διεξαγωγής του All Star Game στη Chi-Town κι ο κάτοχός τους δεν έχασε ευκαιρία καθώς αγωνίστηκε φορώντας μια λευκή έκδοση που μετέπειτα της αποδόθηκε το όνομα "Seismic Moment". Από εκείνο τον αγώνα αλλά και με την επανέναρξη της σεζόν στις εγκαταστάσεις της Walt Disney World o Leonard έχει αγωνιστεί φορώντας πολλούς και μάλιστα πολύ ξεχωριστούς χρωματισμούς μεταξύ των οποίων η εικονιζόμενη έκδοση που καλείται "Clippers". Έτσι εξηγείται η εναλλαγή μεταξύ μπλε και κόκκινου χρώματος σε συγκεκριμένα σημεία του παπουτσιού όπως στο 3d σήμα της NB και στην υπογραφή του λίγο πιο πάνω, στα μικρά τριγωνικά πλαίσια στις fuse επιστρώσεις κοντά στο toe-cap και τέλος στο torsion plate. Το επίσημα πρώτο μοντέλο της signature σειράς του ηγέτη των LA Clippers έρχεται εντός ενός απλούστατου κατάλευκου κουτιού που ναι εγκεκριμένο με την υπογραφή του. Το KAWHI έχει εμφανιστεί σε πάμπολλες χρωματικές εκδόσεις εκ των οποίων αρκετές ήταν PEs κι άλλες βερσιόν που είτε κυκλοφόρησαν είτε αναμένεται να διατεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.