29 Ιανουαρίου 2021

Testing Nike Kyrie 7

Ο Kyrie Irving θεωρείται από πολλούς ως καλύτερος balla-handler αυτή την περίοδο στο NBA και πέρα από τα αρκετά αγωνιστικά του επιτεύγματα έχει κατορθώσει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των μπασκετόφιλων. Το όνομα του εμπλέκεται συνήθως σε συζητήσεις σχετικά με τον ιδιόμορφο χαρακτήρα και τις ασυνήθιστες αντιλήψεις του καθώς και για τις 2-3 signature συλλογές που κατέχει από τη Nike. Το Nike Kyrie 7 διαδέχεται εν μέσω πανδημίας ένα απ' τα εμπορικότερα μπασκετικά (αν όχι το εμπορικότερο) της περσινής σεζόν, γεγονός που θέτει υψηλές προσδοκίες γι' αυτό.
Η Nike για τετάρτη συνεχόμενη φορά ανέθεσε στο Benjamin Nethongkome τη δημιουργία ενός ακόμη Nike Kyrie, του έβδομου κατά σειρά της premium συλλογής του "Uncle Drew". Με βασικότερο μέλημα να είναι το ελαφρύτερο μοντέλο της έως τώρα συλλογής ο Ben επέλεξε λιγότερο premium υλικά για το κυρίως μέρος της κατασκευής. Textile mesh με foam υποστήριξη για συγκεκριμένα μέρη του συν fuse επιστρώσεις σε σημεία υψηλού κινδύνου (φθορές) αλλά κι ένα υποτυπώδες εξωτερικό heel counter από συνθετικό δέρμα είναι τα βασικά υλικά δόμησής του. Στραπς και Kyrie είναι δύο έννοιες αλληλένδετες όμως για το Kyrie 7 δεν υφίσταται πια αυτός ο "δεσμός" καθώς επιλέχθηκαν τέσσερα ημιαναξάρτητα πτερύγια αντί στραπ τα οποία μάλιστα εκτείνονται κάτω από το πάτωμα του πλαισίου. Μια σαφέσταση υποβάθμιση σε σύγκριση με το Kyrie 6 ως την επιλογή αλλά και ποιότητα των υλικών κατασκευής του. Σε ότι έχει να κάνει με την προσφερόμενη αντικραδασμική προστασία τα πράγματα παρέμειναν ίδια κι απαράλλαχτα ήτοι μια μετρίου πάχους ενδιάμεση σόλα από phylon με έναν διαμπερές Zoom Air Turbo θύλακα στο έμπροσθεν μέρος του πέλματος. Εν αντιθέσει με το άνωθεν τμήμα, η επιφάνεια πρόσφυσής είναι ανακαινισμένη κι αναβαθμισμένη τολμώ να δηλώσω εμφανίζοντας ένα μοτίβο χάραξης το οποίο είναι βασισμένο σε ψηφιακές μετρήσεις που έγιναν στα πέλματα του προβαλλόμενου αθλητή. Σα σχέδιο ο Benji μάλλον επέλεξε να κινηθεί εκ του ασφαλούς καθώς είναι παραπάνω από εμφανής η ομοιότητά του με τα δύο προηγηθέντα Kyrie 6, Kyrie 5 και Kyrie 4 ενώ σημεία όπως η πλαϊνή μπαριέρα έχουν μια δόση από το επίσης δικό του Nike Adapt BB 2.0.
Το Nike Kyrie 7 έχει αφιχθεί στην ελληνική αγορά εδώ κι ένα δίμηνο περίπου κι έχει εμφανιστεί σε τρεις ξεχωριστούς χρωματισμούς ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει σε κάμποσους ακόμη χρωματικές εκδόσεις. Αν έχετε αποφασίσει να το αποκτήσετε οπωσδήποτε θα σας συνιστούσα να ρίξετε μια ματιά στα ολιγόλεπτα αλλά κατατοπιστικότατα performing βιντεάκια που σας έχω συγκεντρώσει για να έχετε εξ' αρχής μια ιδέα σχετικά μ' αυτό πριν το αποκτήσετε.