24 Ιανουαρίου 2021

It's just a Cosmic world! (official photos)

Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο σχεδόν από το πουθενά οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του συμπαθούς παπουτσιού που πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για το πρώτο ατόφιο signature του Anthony Davis. NOT! Τελικά όπως αποδείχθηκε είναι ένας μη-signature μπασκετικός κωδικός της Nike με την κωδική ονομασία Cosmic Unity. 
Όπως διακρίνετε κι εσείς, μιλάμε για ένα superlow μοντέλο με ποικίλα υλικά κατασκευής. Για το άνωθεν τμήμα έχουμε ένα knit στρώμα με cornows που θυμίζουν κάτι απ' το πλαίσιο του Nike LeBron XVI. Τα laceguards που είναι ενσωματωμένα στη nubuck περίμετρο της βάσης της γλώσσας είναι μια ξεπατικοσούρα του αντίστοιχου σημείου που έφερε τα Air Jordan XXXIV. Η ενδιάμεση σόλα είναι από phylon υλικό κι εμφανίζει πολλές ανάγλυφες οβάλ επιφάνειες στα πρότυπα του πρώτου υποδήματος του Alln Iverson ενώ δε παραλείπει να συμμετάσχει και στο lockdown του παπουτσιού μέσω ενός διογκωμένου εξωτερικού heel counter. Εντός της φιλοξενείται μια πλήρης μονάδα Zoom Air Strobel όμοια με αυτή που φέρει το Nike KD 12 και μάλιστα μας αποκαλύπτεται μέσω παραθύρων στο πάτωμα μια τακτική που χαμε να δούμε απ' την εποχή του HypeRev. Τέλος, έχουμε μια εξωτερική σόλα με τον γνωστό και μη εξαιρετέο μοτίβο χάραξης, μια σίγουρη κι ασφαλής επιλογή. Σα σχέδιο το Nike Cosmic Unity είναι παραπάνω από συμπαθητικό αν και ο χρωματισμός που επέλεξαν να δημοσιεύσουν πρώτο είναι αν μη τι άλλο μουντός και ξεπερασμένος.
H επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Cosmic Unity είναι ακόμα άγνωστη όμως είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει επισήμως πριν από την έναρξη των φετινών Playoffs.