24 Φεβρουαρίου 2021

Testing Nike PG 5

Ο Paul George μπορεί να απογοήτευσε αρκετό κόσμο με την αγωνιστική του ετοιμότητα κατά τον ολιγοήμερο "εγκλεισμού" του στη Disney κι η πικρή αλήθεια είναι πως ανάλογη πορεία είχε κι ο τέταρτος κατά σειρά signature κωδικός του. Σε μια ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση αγωνίστηκε φορώντας προγενέστερα μοντέλα της συλλογής του όμως ούτε αυτά κατάφεραν να βάλουν φρένο στον πρόωρο αποκλεισμό των Clippers. To Nike PG 5 μάλλον το περίμενε διακαώς ο "Playoff P" κι ερχομός του φαίνεται να τον χει αναθαρρήσει αγωνιστικά και να πατά σταθερότερα στα πόδια του.
Το Nike PG 5 διαδέχεται το αμφιλεγόμενο και κατά το ήμισυ τεχνολογικά ανατρεπτικό PG 4 που μάλλον έθεσε τις βάσεις για την μορφοποίηση του φετινού κωδικού. Παραδοσιακά υλικά κατασκευής χωρίς δύσχρηστα φερμουάρ και ελαστικές κουκούλες με διττή υπόσταση. Αναλυτικότερα, έχουμε ένα κέλυφος από συνηθισμένου τύπου mesh όπου σε κατά τόπους σημεία του έχουν ενισχυθεί μέσω fuse επιστρώσεων με την υφή τους να παραπέμπει σε δέρμα. Το πλαίσιο ολοκληρώνεται με ένα εξωτερικό heel counter προερχόμενο από συνθετικό δέρμα με γενναιόδωρη εσωτερική επένδυση. Για την ενδιάμεση σόλα του PG 5 επέλεξαν να επαναλάβουν τη περσινή και άκρως επιτυχημένη συνταγή που θέλει μια midsole 100% από phylon υλικό με "λοφίσκους" εκατέρωθεν των πλευρών της στο ρετιρέ της οποίας έχει βρίσκεται "ξαπλωμένος" ένας μεγάλος Air θάλαμος που ενέχει και το ρόλο strobel board. Για την απαραίτητη πρόσφυση ανακαλέστηκε μέσα από τα πολυπληθή blueprints της φίρμας ένα μοτίβο χάραξης πολύ γνώριμό μας, εκείνο του Nike Kobe 9! Φυσιογνωμικά το Nike PG 5 παραπέμπει στον προηγηθέν κωδικό της σειράς παρ' όλα αυτά έχει επιθετικότερο και στιβαρότερο παρουσιαστικό. Τόσο το swoosh όσο και το προσωπικό λογότυπο του Παύλου Γεώργιου έχουν ισχνύ παρουσία δίνοντας έτσι άπλετο χώρο στο να μιλήσει η σιλουέτα από μόνη της.
Το Nike PG 5 έχει προσγειωθεί και στην ελληνική αγορά ενώ αναμένεται σε εύλογο χρονικό διάστημα να κυκλοφορήσουν και νεότεροι χρωματικοί του συνδυασμοί. Όσοι ετοιμάζονται να επανέλθουν στις αθλητικές επάλξεις και βρίσκονται στην αναζήτηση ενός αξιόπιστου και οικονομικότατου συνιστώ να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στα performing βιντεάκια που έχω συγκεντρώσει.