3 Φεβρουαρίου 2021

The Rebirth of the Disc! (official photos)

Προ εβδομάδων σας είχα αποκαλύψει το πρώτο laceless μπασκετικό της Puma μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες και μάλιστα το εν λόγω μοντέλο έχει ξεκινήσει ήδη να διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Για τη γερμανική εταιρεία αυτό δεν φαντάζει αρκετό και σκοπεύει να διευρύνει τη συγκεκριμένη κατηγορία με ένα ακόμη laceless μοντέλο το οποίο μάλιστα εκ πρώτης όψεως είναι π-α-ν-έ-μ-ο-ρ-φ-ο.
Το Puma Disc Rebirth όπως καλείται επισήμως το εικονιζόμενο μπασκετικό είναι σαφέστατα ομορφότερο απ' ότι το double-Disc που εμφάνισε προσφάτως κι αυτή δεν είναι η μόνη τους διαφορά. Είναι αρκετά ψηλότερο, διαθέτει μονάχα ένα χειροκίνητο μηχανισμό σύσφιξης κορδονιού, φέρει ένα στραπ σαν εκείνο του Nike Kyrie 2 κι είναι πολύ μα πολύ ντιζαϊνάτο. Για το πλαίσιο του έχει επιλεγεί το mesh που αξιοποιήθηκε στο Puma RS-Dreamer ενώ η "μπαμπάτσικη" ενδιάμεση σόλα είναι από ProFoam υλικό και τουλάχιστον εμφανισιακά δείχνει εντυπωσιακότατη. Στη εξωτερική του σόλα διακρίνουμε ένα ενιαίο ρομβοειδές μοτίβο χάραξης με πυκνότερη πλέξη σε συγκεκριμένα σημεία της επιφάνειάς του. Ως προς τον σχεδιασμό του τα λόγια είναι περιττά καθώς όπως βλέπεται είναι μια μίξη του RS-Dreamer με ολίγον από Sky Modern. 100% Approved.
Το Puma Disc Rebirth έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει περί τα τέλη Φεβρουαρίου (23/2) και θα διατίθεται σε δύο χρώματα έχοντας αρχική τιμή διάθεσης τα 145 δολάρια. Η γερμανική εταιρεία μάλλον ήρθε για να μείνει πολλά χρόνια στη κατηγορία των performing μπασκετικών υποδημάτων.