19 Δεκεμβρίου 2020

Put on the Disc! (unofficial photos)

Διανύουμε μια (ακόμη) εποχή όπου η μία μετά την άλλη οι αθλητικές εταιρείες υπόδησης κυκλοφορούν τις δικές τους laceless προτάσεις και δε γινόταν να μείνει έξω απ' το χορό η πρώτη φίρμα που έκανε πράξη αυτή την προχωρημένη ιδέα. Φυσικά κι αναφερόμαστε στη Puma η οποία μετά από 25 και βάλε χρόνια αποφάσισε να αναβιώσει φέτος έναν κωδικό που πρόκοψε στα πόδια ενός πρώην Laker του Cedric Ceballos. Έτσι μετά τα Air Jordan XXX-3, Nike Adapt BB 2.0 και Adidas N3XT L3V3L προστίθεται ένα ακόμη μέλος στη hi-tech οικογένεια των laceless μπασκετικών.
λόγος για το νέο Puma Disc System το οποίο εμφανισιακά θυμίζει μια μίξη μεταξύ Clyde Hardwood και RS-Dreamer. Όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στο άνωθεν μέρος της κατασκευής όπου και εντοπίζουμε τους δύο μηχανισμούς ελέγχου των νημάτων του ανανεωμένου Disc System. Ο πρώτος μηχανισμός είναι εγκατεστημένος λίγο παρακάτω από τη κορυφή του mesh πλαισίου ενώ το μονοκόμματο καλώδιο του συστήματος περνάει μέσα από θηλιές που χουν σχηματιστεί στα nubuck πλευρικά υποστηρικτικά μπαλώματα που διακρίνουμε σε κάθε μεριά του.. Ένας ακόμη μηχανισμός βρίσκεται τοποθετημένος στο heel counter και πιθανόν αυτός ο μηχανισμός να ρυθμίζει το καλώδιο που ελέγχει το lockdown στη περιοχή της φτέρνας. Η ενδιάμεση σόλα του είναι εμπνευσμένη από τη midsole του RS-Dreamer αλλά έχει σμιλευτεί με περίτεχνο τρόπο ώστε να φιλοξενεί το Formstrip λογότυπο της εταιρείας τρεις φορές. Το υλικό δόμησης της ενδιάμεσης σόλα μάλλον θα είναι το ProFoam ενώ για τη μορφολογία της εξωτερικής σόλας δεν έχουμε τη παραμικρή ιδέας.
Μάλλον χτύπησαν υπερωρίες φέτος στη Puma η οποία εμφανίζεται πολύ δραστήρια τον τελευταίο καιρό κι αναμένεται να πρωταγωνιστήσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.