22 Δεκεμβρίου 2020

It takes 5 for PG! (official photos)

Κι ενώ απομένουν λίγες ώρες μέχρι το επίσημο ξεκίνημα της 75ησ σεζόν στο NBA, η Nike ανακοίνωσε με κάθε ηλεκτρονική επισημότητα τον ερχομό του πέμπτου κωδικού της signature σειράς του Paul George. Τέρμα τα εγκάρσια στραπ, τα πλευρικά πτερύγια και τα δύσχρηστα φερμουάρ καθώς στο νέο PG προτιμήθηκε ένα πιο απλουστευμένο παρουσιαστικό διατηρώντας μονάχα ένα τεχνολογικό στοιχείο απ' το περσινό πια PG 4.
Το Nike PG 5 φαίνεται και θα είναι προφανώς μια ανάλαφρη κατασκευή όπου το άνωθεν τμήμα του θα είναι από engineered mesh το οποίο σε κατά τόπους σημεία του θα ενισχύεται από συνθετικό δέρμα αλλά και fuse. Το μοναδικό συστατικό που "δανείστηκε" από τον προηγηθέντα κωδικό της συλλογής είναι το Air strobel-board που ενθουσίασε άπαντες και τούτη τη φορά θα ναι τοποθετημένος επάνω σε ένα phylon foam. Για την αποφυγή δυσάρεστων μετατοπίσεων του πέλματος η Nike επέλεξε τούτη τη φορά να υπερυψώσει κάποια σημεία της midsole κάτι που μάλλον θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και στο PG 4. Το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας είναι κάτι μεταξύ Nike Kobe IX και Nike React Hyperdunk 2017 όπως ανέφεραν και κάποιοι πιστοί αναγνώστες μας ενώ δε λείπουν και τα παράθυρα με θέα όπου στον μεν ένα απολαμβάνουμε το torsion plate με το λογότυπο του Playoff P και στο άλλο το πάτωμα του αεροθαλάμου. Σχεδιαστικά τώρα μάλλον θα έλεγα πως το Nike PG 5 μοιάζει σα μια συμπαγέστερη και "διορθωμένη" έκδοση του τέταρτου PG 4 χωρίς φαμφάρες και περιττά εξαρτήματα.
Το Nike PG 5 αναμένεται να κυκλοφορήσει περί της αρχές Γενάρη του 2021 και σε τιμή ανάλογη με τα περασμένα PG. Αναμένω τα σχόλιά σας τώρα που έχουμε μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη εικόνα του νέου παπουτσιού του PG13.