6 Δεκεμβρίου 2020

Remaking the PG line! (unofficial photos)

Ο Paul George μπορεί στα Playoffs της "φούσκας" να μην έθελξε με την αγωνιστική του κατάσταση κι έτσι οι πολυδιαφημισμένοι Clippers βρέθηκαν για μία ακόμη σεζόν μακριά από τον πολυπόθητο στόχο τους. Τα PG4 πιθανόν και να δυσχέραιναν την προσπάθειά του καθώς σε αρκετούς αγώνες βρέθηκε να προτιμά περασμένους κωδικούς της signature συλλογής του. Για να μην έχουμε ξανά τέτοια  μπρος-πίσω το Nike PG 5 φέρεται να είναι ήδη έτοιμο κι αυτές είναι οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του.
Για το πέμπτο PG θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι είδαμε στο περσινό signature οπότε φερμουάρ και επίπεδες midsole μας αποχαιρετούν. Έχουμε να κάνουμε με ένα πιο παραδοσιακού τύπου μπασκετικό για το οποίο διακρίνω πως έχει χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο mesh με mesh επιστρώσεις και συνθετικό δέρμα για το εξωτερικό heel counter. Η εξωτερική του σόλα ως προς τη χάραξής της θυμίζει eκείνη του Nike Kobe IX με τη διαφορά πως εδώ διακρίνουμε ένα torsion plate που πλευρικά βγαίνει εκτός midsole φιλοξενώντας παράλληλα το λογότυπο του George αλλά κι ένα παράθυρο στη φτέρνα να "ομολογεί" τη παρουσία Air θύλακα τουλάχιστον στο πίσω μέρος. Θα μου κάνει μεγάλη έκπληξη αν δεν υπάρχει φέτος το strobel board από Air! Σχεδιαστικά και στηριζόμενος μονάχα σ' αυτές τις δύο φωτογραφίες θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είναι μια light version του Nike Zoom KD III που φέρει τη σόλα του ένατου Kobe! Not bad, not new though.
Αυτές για την ώρα είναι οι πρώτες εκτιμήσεις-συμπεράσματα για το επερχόμενο Nike PG 5 που άνετα θα μπορούσε κάποιος να το μπερδέψει με έναν απλό και συνηθισμένο μπασκετικό κωδικό της swoosh.