11 Δεκεμβρίου 2020

New era, same Attitude!! (official photos)

Η Peak Sports έχοντας εισέλθει εδώ και χρόνια στα χωράφια όπου τη τελευταία δεκαετία κυριαρχούν δύο brands αποφάσισε φέτος να ακολουθήσει μια απ' τις προσφιλείς τους τακτικές. Στο δρόμο που χάραξαν οι remastered εκδόσεις της Jordan Brand, οι protro αναβαθμίσεις των Nike κι Adidas, η Peak θέλησε να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα από τα δημοφιλέστερα αν όχι το εμβληματικότερο μπασκετικό της ιστορίας της, το Team Attitude.
Η κινέζικη φίρμα πρόσθεσε πρόσφατα στο ρόστερ της τον ιπτάμενο Καναδό Andrew Wiggins με τον οποίο αναμένεται να πορευτεί τα επόμενα χρόνια. Για να τον καλωσορίσουν ανακατασκεύασαν ή ορθότερα αναβάθμισαν το θρυλικό Peak Team Attitude που πριν μερικά χρόνια γνώρισε στιγμές δόξας στα πόδια των George Hill και Michael Pietrus. Το νεότερο Attitude είναι ελαφρώς κοντύτερο και φέρει σύγχρονα υλικά κατασκευής όπως mesh, textile και μπόλικο fuse οπότε ούτε λόγος για παρουσία παραδοσιακού δέρματος. Το σήμα κατατεθέν του μοντέλου δεν είναι άλλο απ' το λοξό κάλυμμα με το σήμα της εταιρείας σε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις το οποίο σε κάποιους χρωματισμούς διαφανίζει. Η ενδιάμεση σόλα του ως προς την εμφάνιση αλλά και τη σύστασή της διαφέρει από τον ένδοξο πρόγονό της σα τη νύχτα με τη μέρα. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο ολοκαίνουργιο αφρώδες υλικό που χρησιμοποιεί πλέον η Peak, το Tai Chi foam. Αέρας ανανέωσης πνέει και στην εξωτερική του σόλα η οποία περιέχει ένα παραδοσιακό μοτίβο χάραξης και από ημιδιάφανη γόμα ώστε να διαφημίζεται το torsion plate από ανθρακόνημα. Πείτε με τρελό αλλά το traction του μου θυμίζει έντονα το αντίστοιχο traction του Under Armour Curry 3. Σα σχέδιο το πατούμενο δείχνει αρκετά συμπαθητικό.
Το Peak Team Attitude 2020 διαφημίζεται και προωθείται ήδη από τον Andrew Wiggins και μάλιστα φορώντας αυτό ξεκίνησε να κάνεις προπονήσεις με την ομάδα των Golden State Warriors.