1 Νοεμβρίου 2016

Under Armour Curry 3 (Dub Nation Heritage)

Στο ξεκίνημα της περασμένης περιόδου τίποτα δε προμήνυε πως θα παρακολουθούσαμε μια απ' τις συναρπαστικότερες σεζόν στην ιστορία του NBA. Η πρωταθλήτρια ομάδα των Golden State Warriors έμοιαζε ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο ιδίως μετά την ολοκλήρωση μιας μυθικής regular season όπου η ομάδα του δις MVP Στεφανάκου έκανε θρύψαλα το ιστορικό ρεκόρ των Chicago Bulls. Η σεζόν τελικά δεν είχε την ευτυχή κατάληξη που ανέμεναν όλοι οι φίλαθλοι των Πολεμιστών και το πολυπόθητο back-to-back αναβλήθηκε επ' αόριστον. Στα εξωαγωνιστικά βέβαια ο Στεφανάκος πήρε άριστα αφού το δεύτερο πατούμενο που κυκλοφόρησε με την υπογραφή Under Armour έκανε πραγματικό πάταγο ξεπερνώντας σε πωλήσεις διακεκριμένες signature σειρές με πολλά παραπάνω χρόνια ζωής. Το Curry 2 συγκαταλέγεται πια ανάμεσα στα κορυφαία μπασκετικά που κυκλοφόρησαν τη τρέχουσα δεκαετία κι αυτό αυτομάτως έθεσε υψηλότερα τον πήχη προσδοκιών για τη συνέχεια. Μερικές μόλις μέρες λοιπόν προτού ξεκινήσει η νέα χρονιά στο NBA έγινε η επίσημη παρουσίαση του Under Armour Curry 3, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του ηγέτη των Warriors είναι ότι καλύτερο έχει φορέσει ποτέ. Οι Dave Dombrow και Kort Neumann συνεργάστηκαν γι' αυτό το "έγκλημα" που χει ως αποστολή του να φτάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει την επιτυχία του προκατόχου του. Make that old!
Το Under Armour Curry 3 από κατασκευαστικής πλευράς διαφέρει σημαντικά από τον ένδοξο προγονό του καθώς "κουβαλάει" νέες τεχνολογικές καινοτομίες της UA αλλά και υλικά τα οποία δεν έχουμε ματαξαναδεί στην έως τώρα σειρά. Goodbye Speedform, hello Threadborne! Κάτι παραπάνω από το μισό του κελύφους αξιοποιεί τη νέα τεχνολογία Threadborne που είναι εμπνευσμένη από τα αλεξίπτωτα και δεν είναι κάτι άλλο παρά η απάντηση της UA στα woven υλικά των άμεσων ανταγωνιστών της. Αυτό το υλικό καλύπτει όλη σχεδόν την εξωτερική πλευρά του μοντέλου συμπεριλαμβανομένου και του toe cap ενώ για το εναπομείναν μέρος του κελύφους επαναχρησιμοποιείται η τεχνολογία Anafoam που δομεί ένα λιγότερο άκαμπτο πλαίσιο αφού πρόκειται για foam "περιτυλιγμένο" από textile. Διαφορετικότητα παρουσιάζουν και οι οπές για τα κορδόνια με τη μεν Anafoam μεριά να φέρει κλασικού τύπου οπές και τη δε εξωτερική να διαθέτει θηλιές ραμμένες πάνω στο Threadborne. Μια παχιά ενδιάμεση σόλα από Charged υλικό αποτελεί την βασική επιλογή της UA για την απορρόφηση των κραδασμών με το πίσω τμήμα της να υπερυψώνεται σημαντικά ώστε να λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν heel counter (Hyperdunk εσύ?). Για πρώτη φορά στη σειρά γίνεται χρήση ανθρακονήματος τόσο για σταθεροποίηση με την ύπαρξη δύο πτερύγιων εκατέρωθεν των πλευρών που όσο και για στρεπτική ακαμψία με το αστραφτερό shank plate. Τέλος, εν αντιθέσει με το περυσινό Curry φέτος διακρίνουμε μια συνεχόμενη εξωτερική σόλα με συνηθισμένο κυματοειδές μοτίβο χάραξης και με pivot point στο έμπροσθεν μέρος της.
Το ενθαρρυντικότατο στοιχείο στη συγκεκριμένη signature σειρά είναι το γεγονός ότι από σχεδιαστικής σκοπιάς και τα τρία μοντέλα της είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Όταν διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες εικόνες του Under Armour Curry 3 πολλοί θεώρησαν ότι κάποιο μαχητικό αεροσκάφος αποτελεί τη βασική πηγή έμπνευσης του παπουτσιού όμως απ' ότι διαπιστώνουμε και αυτή τη φορά το performing υπερτέρησε του παρουσιαστικού. Με το Curry 3 η UA δείχνει πως μελετά τις καλοπροαίρετες υποδείξεις του αγοραστικού κοινού κι έτσι αποφάσισε να υλοποιήσει μια εξ' αυτών που δεν είναι άλλη από την "απομάκρυνση" του σήματος της εταιρείας από το κυρίως σώμα του παπουτσιού. Στο παρόν μοντέλο το σήμα της UA έχει εμφανώς περιοριστεί και πλέον μετρά μόνο δύο παρουσίες (εξωτερική σόλα και κορυφή γλώσσας) δίνοντας ταυτόχρονα άπλετο χώρο στο λογότυπο του Curry για να κυριαρχήσει. Έτσι, έχουμε ένα τεράστιο "SC30" στο heel counter και ένα πολύ μικρότερο πάνω στο fuse της εξωτερικής μεριάς. Φυσικά απ' το μοντέλο δε γινόταν να λείπουν το πασίγνωστο μότο του Στεφανάκου "I can do all things" το οποίο υπάρχει χαραγμένο κάτω από το επιβλητικό "SC30", αλλά και η υπογραφή του παίχτη σε δύο από τα τέσσερα carbon πτερύγια. Οι υπόλοιπες σχεδιαστικές λεπτομέρειες βρίσκονται στην εξωτερική σόλα και πιο συγκεκριμένα στο μπροστινό τμήμα του πέλματος όπου και διακρίνουμε την Bay Bridge "κρυμμένη" πίσω από το κυματοειδές μοτίβο χάραξης ενώ στο pivot σημείο υπάρχουν χαραγμένες οι λέξεις Trust, Commitment και Care (Εμπιστοσύνη, Δέσμευση και Φροντίδα) ως επεξήγηση των επίσης χαραγμένων αρχικών TCC τα οποία μάλιστα ο Σεφ έχει χτυπήσει τατού στο καρπό του αριστερού του χεριού.
Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του Under Armour Curry 3 έγιναν λίγο πριν τελειώσει ο Οκτώβρης και φυσικά ο πρώτος χρωματισμός του δε γινόταν να μην προσαρμοσμένος στα χρώματα των Golden State Warriors. Η γνωστότερη και ως "Dub Nation Heritage" έκδοση είναι αυτή που φορέθηκε απ' τον Curry στη πρεμιέρα της φετινής σεζόν και εκείνη που ξεκίνησε να διατίθεται πρώτη ενώ λίαν συντόμως θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις όπως οι "SC Camo", "Reign Water", "Dub Nation Home" κ.ά. Το νέο singature μοντέλο της UA έρχεται μέσα σε ένα κατάμαυρο κουτί που εκτός των εν λόγω πατούμενων περιέχει και μια μικρή κάρτα στην οποία καταγράφονται εν συντομία όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου και την εκμεταλλεύθηκα μερικώς! Το Under Armour Curry 3 κατά γενική ομολογία δεν είναι εκείνο το μοντέλο που θα σε θαμπώσει με τη πρώτη ματιά και σε αρκετούς θυμίζει το παμπάλαιο Air Jordan XXII ενώ σε άλλους το περυσινό Hyperdunk, μπασκετικά που δε θα έλεγα ότι γοήτευσαν το φίλαθλο sneakerhead κοινό. Όπως αντιλαμβάνεστε διανύουμε μετά από πολλά χρόνια τη καλύτερη περίοδο στην ιστορία των μπασκετικών υποδημάτων και θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με τα περιβόητα middle 90s που ζήσαμε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.