28 Νοεμβρίου 2016

Testing Li-Ning Way of Wade 5.0

Ο Dwyane Wade μετά από 13 χρόνια ολόκληρα χρόνια με τη φανέλα των Miami Heat πήρε την δύσκολη απόφαση να μετακομίσει στη γενέτειρά του ώστε παίξει μπάσκετ για την ομάδα που πάντα ονειρευόταν, τους Chicago Bulls. Η αλλαγή φανέλας δεν απέτρεψε σε καμία των περιπτώσεων τη πορεία της signature σειράς του Wade που εφέτος κυκλοφορεί το πέμπτο της μοντέλο κάνοντας το WoW 5.0 ίσως και το πιο ποθητό μπασκετικό στη πόλη των ανέμων. Ο Flash για το νέο του ξεκίνημα έστω και στα προχωρημένα 30φεύγα θα έχει για παρέα του ένα εντελώς ανανεωμένο WoW που θα προσπαθήσει να φανεί άξιος συνεχιστής του περυσινού και πιο επιτυχημένου μοντέλου της μέχρι τώρα σειράς.
Το Li-Ning Way of Wade 5.0 γίνεται ένα ακόμη μπασκετικό που κάνει μια γενναία "έκπτωση" στα υλικά κατασκευής αλλά και στην εμφάνιση του για χάρη ενός καλύτερου performing. Τούτη τη φορά έχουμε ένα WoW με κέλυφος εξ' ολοκλήρου από textile mesh με σημαντικό ποσοστό από fuse υλικό για επιπρόσθετη ενίσχυση αλλά και προστασία έναντι της φθοράς, μια συνταγή που χουμε δει ουκ ολίγες φορές κι από άλλες εταιρείες (πχ Kobe X). Ημι-ανεξάρτητα πτερύγια από συνθετικό δέρμα και σχήματος λατινικού αριθμού πέντε στο ανάποδο, έχουν τοποθετηθεί εκατέρωθεν των πλευρών του και καταλήγουν να σχηματίζουν ένα μικρό πλαίσιο που "αγκαλιάζει" και τη περιοχή της φτέρνας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως απουσιάζει το κλασικού τύπου heel counter από TPU υλικό έστω και σε μια πιο μινιμαλιστική του εκδοχή. Εκείνο που εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτο στο πέρας της σειράς WoW είναι η σύνθεση της ενδιάμεσης σόλας όπου και πάλι αξιοποιούνται τριών ειδών υλικά. Έτσι έχουμε μια EVA σόλα που περιέχει Bounse+ υλικό στο έμπροσθεν τμήμα της με τη φτέρνα κλασικά να χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Cushion. Ακολούθως έχουμε ένα μεγάλο shank plate από ανθρακόνημα πάνω στο οποίο έχει σμιλευτεί το λατινικό "V" και καταλήγουμε με την εξωτερική σόλα η σύνθεση της οποίας ποικίλει ανάλογα την έκδοση από τελείως ημιδιάφανη έως 50% ημιδιάφανη και 50% συμπαγής. Το λογότυπο του Wade βρίσκεται στα σημεία που ήταν και πέρυσι ενώ κομψή και διακριτική είναι η παρουσία του σήματος της εταιρείας εν αντιθέσει με το νούμερο του μοντέλου που εντοπίζεται σχεδόν σε κάθε πτυχή του παπουτσιού.
Το Li-Ning Way of Wade 5.0 μη περιμένετε να το βρείτε στην ελληνική αγορά αφού η κινέζικη μάρκα συνεχίζει να θεωρείται "persona non grata" για αρκετό κόσμο οπότε όσοι επιθυμείτε να το αποκτήσετε θα πρέπει να το κυνηγήσετε διαδικτυακά. Αυτή η δυσκολία επιβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ανάγκη για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με το νεότερο WoW γι' αυτό και θα σας συμβούλευα να παρακολουθήσετε με ιδιαίτερη προσοχή τα performing βιντεάκια που φιλοξενούνται στη παρούσα ανάρτηση.