2 Δεκεμβρίου 2016

Air Jordan Melo M13 (preview)

Το Air Jordan XXX1 κυκλοφόρησε, το Super.Fly 5 κυκλοφόρησε, το CP3.X κυκλοφόρησε, τι απέμενε πλέον να δούμε? Μα φυσικά το Air Jordan Melo M13! Η signature σειρά του ηγέτη των New York Knicks έφτασε το γρουσούζικο 13 κάτι για το οποίο πρέπει να υπερηφανεύεται αφού οι σειρές που έχουν φτάσει τον συγκεκριμένο αριθμό είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Με το νέο Melo η Jordan Brand ολοκληρώνει τη φαρέτρα με τα διαθέσιμα "όπλα" της για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αν και θα εμπλουτιστεί λογικά με το πρώτο signature παπούτσι του Russell Westbrook.
Το 13o Melo παρουσιάζει αρκετές κατασκευαστικές ομοιότητες με το περυσινό μοντέλο της σειράς. Απ' ότι φαίνεται το κέλυφος του είναι συνδυασμός δύο ειδών mesh, balistic mesh για το toe cap και την μισή εσωτερική πλευρά του μοντέλου με το εναπομείναν μέρος να είναι μια σύνθεση αεράτου mesh με μερική επικάλυψη από TPU (?) υλικό ενώ ελάχιστο δέρμα έχει χρησιμοποιηθεί ως συνδετικός κρίκος των δύο τμημάτων. Την άνωθεν κατασκευή ολοκληρώνουν η κλασικού τύπου mesh γλώσσα για επιπρόσθετη αναπνευσιμότητα και οι παχιοί υφασμάτινοι ιμάντες Flight Web που χουν παγιωθεί στη σειρά. Ένα ακόμη στοιχείο που διατηρήθηκε από πέρυσι είναι η τεχνολογία Flight Speed με την ενδιάμεση σόλα από phylon υλικό που κρύβει μέσα της έναν θύλακα Zoom Air στο έμπροσθεν τμήμα της. Επίσης και η μορφολογία της εξωτερικής σόλας παρέμεινε ίδια απλά το μοτίβο χάραξης έχει ελαφρώς τροποποιηθεί στη προσπάθειά του να ακολουθήσει το theme που "διατρέχει" ολόκληρο το μοντέλο. Οι μικρές κωνοειδείς έδρες καλύπτουν σχεδόν κάθε πτυχή του Melo M13 που πάει να αντιγράψει ένα μπασκετικό της Brandblack και ευτυχώς που βρίσκεται ένας Jumpman για να μας υπενθυμίζει ότι πρόκειται για πατούμενο της Jordan Brand. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι δε διακρίνουμε κάπου το προσωπικό λογότυπο του παίχτη παρά μόνο τη γνωστή καλλιγραφία του Melo "κρυμμένη" μέσα στο μοτίβο της εξωτερικής σόλας.
Το Air Jordan Melo M13 δείχνει μια αρκετά συμπαθής κατασκευή με αισθητή όμως την έλλειψη σχεδιαστικής καινοτομίας κάτι που συνηθίζαμε να βλέπουμε από τη 13χρονη πια σειρά. Η τιμή πώλησης καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας του M13 δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οπότε για την ώρα θα αρκεστούμε στις πρώτες ανεπίσημες εικόνες του.