10 Δεκεμβρίου 2016

Air Jordan V (Black Metallic)

Μπορεί την εφετινή χρονιά η Jordan Brand για πρώτη φορά στην ιστορία της να κυκλοφόρησε δύο νέα μοντέλα της πιο δημοφιλούς signature σειράς μπασκετικών υποδημάτων αυτό όμως δε σημαίνει πως θα παραγκωνιζόταν το περίφημο remastered πρόγραμμα που "τρέχει" με επιτυχία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. Σίγουρα πέρυσι αντικρίσαμε πολλές ιστορικές αλλά και σπάνιες εκδόσεις της σειράς Air Jordan να επανεμφανίζονται και να κάνουν θραύση παρ' όλα και την εφετινή χρονιά είμασταν μάρτυρες αρκετών κλασικών επανακυκλοφοριών. Σε μια σύντομη ανασκόπηση του 2016 που οδεύει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή του είδαμε ουκ ολίγα κλασικά Js να επανακυκλοφορούν, ξεκινώντας από το μυθικό Air Jordan IV "Cement" και τους δεκάδες νεότερους χρωματισμούς του Air Jordan X μέχρι το Air Jordan XII "Flu Game" και το Air Jordan XVII+ "Copper", διόλου άσχημα δηλαδή. Και μπορεί η Jordan Brand να μας επιφύλασσε για τον τελευταίο μήνα του έτους τη κυκλοφορία τριών σπουδαίων μοντέλων της όπως είναι τα Air Jordan XI "Space Jam"Air Jordan III "True Blue" και το ασπρόμαυρο Air Jordan IX όμως δε πρέπει να λησμονήσουμε πως προλάβαμε να δούμε και το αξεπέραστο Air Jordan V "Black Metallic"!
Ξεχάστε τις "Gold" και "Bronze" εκδόσεις του πενταριού, ξεχάστε ακόμη περισσότερο και τις άσχημες low εκδόσεις του καθώς αυτά δεν πιάνουν μία μπροστά στο κλασικό ολόμαυρο og χρωματισμό του AJ V. Το γνωστότερο και ως "Black Metallic" κυκλοφόρησε καταμεσής του καλοκαιριού και για πέμπτη φορά στη ζωή του (1990, 2000, 2007, 2011 οι προηγούμενες) όμως τούτη τη φορά θυμίζει περισσότερο ορίτζιναλ από ποτέ. Το κλασικό λογότυπο "Nike Air" επανέρχεται στις θέσεις που δικαιωματικά του ανήκουν και δεν είναι άλλες από τα εξωτερικά heel counter και τις εσωτερικές σόλες ενώ στο μέσο των εξωτερικών σολών βρίσκεται χαραγμένο το "Nike". Εκείνο το στοιχείο που απουσιάζει πλήρως από το παπούτσι είναι τα ραμμένα "23" στα εξωτερικά πλαϊνά των heel counter κι αυτό γιατί το μακρινό 1990 μόνο οι προσωπικές εκδόσεις για τον Μιχαλάκη τα διέθεταν κι όχι εκείνες που προορίζονταν για τους κοινούς θνητούς. Όσον αφορά τη συγκεκριμένη έκδοση durabuck αξιοποιείται κατά κύριο λόγο για τη σύνθεση του κελύφους το οποίο φέρει πολλαπλές επικαλύψεις καθώς πρόκειται για 90s μπασκετικό.
Αν επιθυμείτε διακαώς να μάθετε πολλά περισσότερα σχετικά με ένα από τα διαχρονικότερα μπασκετικά παπουτσία των 90s δεν έχετε παρά να κλικάρετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί και θα σας κατευθύνει σε παλαιότερη ανάρτηση του blog http://greeksneakcollector.blogspot.com/2014/03/air-jordan-v.html