10 Μαρτίου 2016

Air Jordan IV (White Cement)

Το remastered πρόγραμμα που ξεκίνησε πέρυσι η Jordan Brand απ' ότι φαίνεται δε πρόκειται να μας εγκαταλείψει σύντομα ή τουλάχιστο για το τρέχον έτος. Το 2015 ξαναείδαμε ιστορικές og εκδόσεις της διαχρονικότερης signature σειράς μπασκετικών παπουτσιών όπως είναι τα Air Jordan X "Double Nickel", Air Jordaan VIII "Aqua", Air Jordan VII "Bordeaux" και "Hare" και το εντελώς ξεχασμένο Air Jordan VII "Maroon". Πέραν αυτών βέβαια εμφανίστηκαν και νεότεροι χρωματισμοί κυρίως του AJ IV που ενθουσίασαν πολλούς sneakerheads όμως μπροστά στην φετινή επανακυκλοφορία του θρυλικού "White Cement" δε πιάνουν μία!
Μπορεί να έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από τη τελευταία φορά που είδαμε το Air Jordan IV "White Cement" όμως η φετινή επιστροφή του και μάλιστα στη πιο ορίτζιναλ εκδοχή του από εποχής '89 ήταν αρκετό για να γίνει το πιο επιθυμητό AJ για το 2016. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια προς το τέλος του 2016 θα "σκάσει μύτη" και το Spacejam XI αλλά δε βαριέσαι..! Το νεότερο "White Cement" διαθέτει ποιοτικότερο δέρμα με το cement μέρος του να είναι μια απαλότερη απόχρωση του γκρι από εκείνη που είδαμε το 2012. Η σημαντικότερη βέβαια προσθήκη ή αν προτιμάτε διαφοροποίηση σε σχέση με όλες τις προγενέστερες εκδόσεις του AJ IV είναι η επανεμφάνιση του κλασικού "Nike Air" λογοτύπου στο heel counter. Αυτές τα τρία χαρακτηριστικά αρκούν για να σε κάνουν να αναρωτηθείς αν το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μετενσάρκωση της og έκδοσης ή αν με κάποιο μαγικό τρόπο ταξίδεψε μέσω κάποιας χρονομηχανής από το μακρινό 1989. Μερικές ακόμη μικρολεπτομέρειες που βλέπουμε να επανεμφανίζονται στο Air Jordan IV - ανεξαρτήτως χρωματισμού του - είναι το μικρό "Nike Air" ακριβώς στο μέσο της εξωτερικής σόλας αλλά και τα ζεύγη πλαστικών οπών στη βάση της γλώσσας όπου και εντοπίζουμε δύο πολύ μικρά τρίγωνα στο σημείο σύνδεσης του πλαστικού με το δέρμα, ακριβώς όπως συνέβαινε και στις og εκδόσεις. Ε, τι σόι remastered πρόγραμμα είναι αυτό??
Το Air Jordan IV "White Cement" ήταν μεταξύ των τεσσάρων og χρωματισμών που κυκλοφόρησαν την αγωνιστική περίοδο 1988-1989 και δεν ήταν απ' τις πρώτες προτιμήσεις του MJ. Το Cement για την ακρίβεια ξεκίνησε να το φοράει όλο και περισσότερο μετά το πέρας του τότε All Star Game ενώ τη πρώτη του εμφάνιση στα πόδια του Αέρινου την έκανε στις 14 Φεβρουαρίου του 1989 εναντίον των Atlanta Hawks. Εκτός των αγωνιστικών γραμμών είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα περισσότερα διαφημιστικά σποτάκια του Spike Lee για λογαριασμό της Nike. Το φετινό "White Cement" κυκλοφόρησε κατά το εορταστικό τριήμερο του All Star Game στο Toronto παρέα με τις All Star εκδοχές των πιο πρόσφατων signature μοντέλων της Nike, με τις τελευταίες να τρώνε πραγματικά τη σκόνη του. Η τιμή διάθεσης του Cement AJ IV πήρε και πάλι την ανηφόρα αλλά αυτό δε φαίνεται να πτόησε τους λάτρεις της σειράς Air Jordan μιας και το παπούτσι εξαντλήθηκε σε χρόνο dt τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Air Jordan IV δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://greeksneakcollector.blogspot.com/2013/08/air-jordan-iv.html