27 Μαρτίου 2016

Testing Nike Kobe Mentality 2

Αν απογοητευθήκατε από το τελευταίο "εν ενεργεία" μπασκετικό Nike Kobe ή αν αδικαιολόγητα υψηλή τιμή διάθεσής του αποτέλεσε τον αποτρεπτικότερο παράγοντα απόκτησής του τότε η Nike σας έχει μια λύση. Το Nike Kobe Mentality 2 αποτελεί μια οικονομικότερη εναλλακτική του τελευταίου επίσημου Nike Kobe μοντέλου ή αν προτιμάτε έτσι για να είμαστε και στο κλίμα της εποχής είναι η "σκιώδης κυβέρνηση" της og συλλογής του Black Mamba. Το πρώτο Mentality που κυκλοφόρησε το 2014 υπήρξε μια ποιοτικότατη και προσιτότατη εναλλακτική για κείνους που οπωσδήποτε θέλουν κάτι απ' τη μαγεία του Kobe ή επιθυμούσαν διακαώς swoosh μαζί με λογότυπο Kobe. Η αναγνωρισιμότητα και η επιτυχία που γνώρισε το πρωτότοκο Mentality ανάγκασε την εταιρεία στο να δώσει συνέχεια στη low budget σειρά του Bryant.
Φυσιογνωμικά το Kobe Mentality 2 θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το προκάτοχό του, εν αντιθέσει με το τεχνολογικό σκέλος του παπουτσιού που στη παρουσιαζόμενη έκδοση είναι οριακά πιο αναβαθμισμένο. Ξεκινώντας από τα κάτω μέρη διαπιστώνουμε πως η χάραξη της εξωτερικής σόλας είναι ακριβώς ίδια με κείνη του πρώτου Mentality όπως επίσης απαράλλαχτο παρέμεινε και το αντικραδασμικό σύστημα με την αφαιρούμενη ενδιάμεση σόλα από Lunarlon υλικό. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο Mentality είναι το υλικό που επιλέγει για τη κατασκευή του φετινού κελύφους που προς μεγάλη έκπληξη αρκετών είναι από Flyweave (με ολίγο από fuse). Κι όμως ισχύει, Flyweave σε low budget μοντέλο της Nike και ας έχει μόλις λίγο καιρό που ντεμπούταρε για πρώτη φορά στο τελευταίο μοντέλο της signature σειράς του Κevin Durant. Γλώσσα από mesh υλικό και κλασικό heel counter "κρυμμένο" όμως κάτω από το Flyweave ολοκληρώνουν μια αξιοπρεπέστατη και ποιοτική κατασκευή με τιμή διάθεσης πολύ πολύ ανταγωνιστική. Σχεδιαστικά όπως προαναφέρθηκε το Mentality 2 είναι μια φωτοκόπια του προγόνου του με τα swoosh στα γνωστά σημεία και το λογότυπο του Kobe χει διακριτική παρουσία.
Το Nike Mentality 2 ξεκίνησε να διατίθεται στο εξωτερικό απ' το περασμένο Δεκέμβριο ενώ έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του και στην ελληνική αγορά. Ένα μπασκετικό χαμηλού προφίλ, με κοντό κολάρο, Flyweave και Lunarlon για λιγότερο από 100 ευρώπουλα σίγουρα δε περνά απαρατήρητο. Προτού κάνετε οτιδήποτε καλό θα ταν να δείτε το ολιγόλεπτο βιντεάκι που ακολουθεί για να έχετε πάνω-κάτω μια ιδέα περί τίνος πρόκειται πριν τα ξοδέψετε.