14 Δεκεμβρίου 2016

Testing Nike Kobe A.D.

Η Nike μετά την οριστική απόσυρση από την ενεργό δράση του Kobe Bryant, ενός εκ των κορυφαίων ή ίσως του κορυφαίου μπασκετμπολίστα στη μετά-Jordan εποχή, αποφάσισε να βάλει ένα μικρό τέλος ή μια άνω τελεία στη signature σειρά του. Ονομάτισε Kobe A.D. το δωδέκατο μοντέλο της σειράς του Black Mamba αφού πια δε πρόκειται να τα προβάρει ο ίδιος κάτι ανάλογο δηλαδή με τη σειρά του Air όπου σταμάτησε τη "καταμέτρηση" στο μαγικό νούμερο 23 αξιοποιώντας εν συνέχεια - ευτυχώς για λίγα χρόνια - το έτος κυκλοφορίας για τα χαρακτηρισμό των μετέπειτα μοντέλων της.
Το Nike Kobe A.D. είναι ένα ακόμη low-cut μοντέλο στη δωδεκάχρονη signature σειρά του συνταξιούχου πλέον ηγέτη των Lakers. Το βασικό υλικό κατασκευής του κελύφους δεν είναι Flyknit ή συνηθισμένο mesh αλλά ένα είδος όχι και τόσο φιλικού και "αεράτου" mesh συν τα αναγκαία νήματα Flywire. Το ενιαίο κομμάτι mesh εκτείνεται μέχρι και τη βάση του ποδιού δίνοντας εν συνεχεία τη θέση του σε nubuck υλικό. Για αντικραδασμική προστασία δεν υπάρχει η λύση της αποσπώμενης ενδιάμεσης σόλας αλλά η προπέρσινη δοκιμασμένη συνταγή του Kobe X. Έτσι έχουμε και πάλι μια ενδιάμεση σόλα από Lunarlon υλικό στη φτέρνας της οποίας έχει στριμωχτεί ένας μεγάλος θύλακας Zoom Air κι αυτό το "μείγμα" περιορίζεται μέσα σε ένα TPU πλαίσιο. Τέλος, έχουμε μια νέα εξωτερική σόλα που απαρτίζεται από δύο διαφορετικά μοτίβα χάραξης με το καθένα να καλύπτει σε εύρος το ήμισυ της επιφάνειάς του. Τα δύο αυτά μοτίβα δεν είναι όμως νέα στη σειρά αφού το πίσω μέρος της προέρχεται από το Kobe VI και το έμπροσθεν είναι μια παραλλαγή του αντίστοιχου που υπήρχε στο Kobe X. Το όλο παρουσιαστικό του νέου Kobe είναι αρκετά αεροδυναμικό και "υπάκουο" στις γραμμές που χει καθιερώσει η σειρά όλα αυτά τα χρόνια. Η τσαχπινιά στο σχέδιο δεν είναι άλλη από το ιριδίζον πλαίσιο με το λογότυπο του παίχτη που βρίσκεται ακριβώς στη βάση της φτέρνας κάτι όχι και τόσο μεγαλοφυές.
Κατ' εμέ το Nike Kobe A.D. κάνει ένα βήμα πίσω στη σειρά που πέρυσι κυκλοφόρησε ένα πολύ ποιοτικό μοντέλο αν και υστερούσε ελαφρώς σε σχεδιαστική έμπνευση και καινοτομία. Δε θα σας προτρέψω να σπεύσετε να το αγοράσετε με κλειστά αλλά δε σας θα παρακινήσω κιόλας, είναι κάτι που σκοπίμως δε κάνω καθώς είναι εντελώς διαφορετικές οι ανάγκες και τα θέλω του καθενός. Το μόνο που έχω σας να προτείνω είναι να δείτε προσεκτικά τα βίντεο που ακολουθούν ώστε να βγάλετε τα δικά σας ασφαλή συμπεράσματα.