25 Μαΐου 2021

Testing Adidas Harden Vol 5 Futurenatural

Οι Brooklyn Nets αποτελούν τον τρίτο σταθμό στη γεμάτη ατομικούς τίλους επαγγελματική καριέρα του φορβερού και τρομερού James Harden. Η μετακίνησή του σε διεκδικήτρια ομάδα του NBA υπήρξε το σήριαλ του φετινού καλοκαιριού κι αφού πέρασε από χίλια-δύο κύματα ο γενειοφόρος και σεσημασμένος σκόρερ κατέληξε στο προάστιο της πόλης που δε κοιμάται ποτέ. Πιθανότατα κάτι να γνώριζε η Adidas που αρχές της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου μας παρουσίασε σε έναν παρδαλό χρωματισμό το πέμπτο μοντέλο της signature σειράς του "Beard".
Το Adidas Harden Vol. 5 αναλαμβάνει τα ηνία της συλλογής μετά το αμφιλεγόμενο κατά πολλούς Harden Vol. 4 που η αλήθεια είναι ότι μακροημέρευσε. Το νεότερο Harden τόσο κατασκευαστικά όσο και σχεδιαστικά δεν έχει σχεδόν τίποτα κοινό με τους προηγηθέντες κωδικούς μιας κι η Adidas επέλεξε να αναβαθμίσει τη πιο premium μπασκετική της σειρά. Η όλη κατασκευαστική προσέγγιση του Harden Vol. 5 θυμίζει σε τρομακτικά μεγάλο βαθμό εκείνη του Nike Kobe AD 360 που κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια. Έχουμε ένα κυριολεκτικά κουκούλι προερχόμενο από αποκλειστικά screen mesh επάνω στο οποίο έχουν ραφτεί σε στρατηγικά του σημεία πρόσθετα υλικά είτε δέρμα είτε nubuck κατά περίπτωση. Όπως συνέβη με το προαναφερθέν Kobe AD έτσι κι εδώ έχουμε μια αποσπώμενη ενδιάμεση σόλα από LightStrike foam με ελαφρώς υπερυψωμένα πλευρικά τοιχώματα για λόγους ευστάθειας και στο "ρετιρέ" της έχει τοποθετηθεί ένα λεπτό στρώμα από μικροκάψουλες Boost. Μέσω τεχνικών συνθηκών υψηλής πίεσης μια λεπτεπίλεπτη εξωτερική σόλα συνδέεται με το κέλυφος και κάπως έτσι έχουμε το τελικό προϊόν που καλείται Harden Vol. 5.
Το Adidas Harden Vol. 5 Futurenatural διατίθεται εδώ και καιρό στην εγχώρια αγορά με τη τιμή του να κυμαίνεται στα επίπεδα των περασμένων Harden. Αν βρίσκεστε σε φάση ανανέωσης του μπασκετικού σας εξοπλισμού και το Harden Vol 5 είναι μια απ' τις επιλογές σας τότε σας προτρέπω να ρίξετε μια ματιά στα performing βιντεάκια που ακολουθούν ώστε να έχετε μια πληρέστερη εικόνα για το μοντέλο.