27 Μαΐου 2021

Trae's 1st edition! (unofficial photos)

Μετά τους Derrick Rose, Damian Lillard, James Harden και Donovan Mitchell, o ιθύνων νους των Atlanta Hawks γίνεται ο πέμπτος εν ενεργεία NBAer με signature σειρά παπουτσιών από την Adidas. Ο "Ice Trae" στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα πορεύεται με πατούμενα της γερμανικής εταιρείας δείχνοντας μια ιδιαίτερη προτίμηση στη laceless συλλογή της κι αναφέρομαι φυσικά στη N3XT L3LV3L. Διέπρεψε και με τα τρία μοντέλα κάτι που δε πέρασε απαρατήρητο από τους Γερμανούς γι' αυτό και έσπευσαν να του χαρίσουν μια signature σειρά. Στη πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Knicks και Hawks για τα Playoffs, ο Trae πρόβαρε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα τα νέα του υποδήματα ενώ σήμερα αγωνίστηκε φορώντας ένα νέο χρωματισμό τους.
Όσοι παρακολουθούν το blog σίγουρα θυμούνται πως είχαμε αναφερθεί στο εικονιζόμενο μοντέλο σε παλαιότερη δημοσίευση ωστόσο υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις για την τελική του εικόνα. Εν τέλει, στο break των Hawks στο MSG ο "Ice Trae" αγωνίστηκε φορώντας τα πρώτα του signatures με την Adidas σε έναν όχι και τόσο κολακευτικό χρωματισμό τους. Σήμερα εμφανίστηκαν οι πρώτες ξεκάθαρες και κοντινότερες φωτογραφίες του και τα βγάλαμε είναι η αλήθεια αρκετά συμπεράσματα. Πρόκειται για ένα super κοντό μπασκετικό το άνωθεν μέρος του οποίου κυριαρχεί το mesh σαν κύριο συστατικό τους ενώ δε λείπουν λιγοστές ποσότητες συνθετικού δέρματος. Εντύπωση μου προκαλεί το γεγονός πως φέρει μονάχα δύο ζεύγη οπών για τη διέλευση των κορδονιών! Εν συνεχεία για την ενδιάμεση σόλα του συνδυάζονται οι δύο κορυφαίες αντικραδασμικές τεχνολογίες κάτι όχι πρωτόγνωρο όμως σε έναν καινούργιο συνδυασμό. Έχουμε ένα ανάγλυφο LightStrike foam κι από κάτω του έχουν προσκολληθεί μικροκάψουλες Boost όμως για την ώρα δε γνωρίζουμε αν εκτείνονται κατά μήκος του παπουτσιού ή περιορίζονται μονάχα στο τακούνι. Η εξωτερική σόλα του Trae 1 είναι από herringbone κι είναι εμπνευσμένη από το Crazy BYW X 2.0! Σχεδιαστικά θα έλεγα πως το Trae 1 αποτελεί ένα αμάλγαμα πολλών σύγχρονων μπασκετικών της Adidas όπως το προαναφερθέν BYW, το D.O.N. Issue #2 κι ίσως λίγο από Harden Vol. 4!
Αυτές ήταν οι πρώτες εντυπώσεις κι εκτιμήσεις μου σχετικά με το πολυαναμενόμενο (?) Adidas Trae 1! Η ημερομηνία καθώς κι τιμή διαθέσεώς του παραμένουν άγνωστες! Εσάς πως σας φαίνεται το πρώτο μοντέλο του "Ice Trae"?