2 Φεβρουαρίου 2022

Curry 9 (Count It)

If ain't broke, don't fix it! Αυτό είναι ένα πολύ προσφιλές ρητό ή γνωμικό το οποίο όλες ανεξαιρέτως οι εταιρείες αθλητικών ειδών έχουν επιλέξει κάποια στιγμή να ακολουθήσουν ή εφαρμόζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τούτο διάλεξε να κάνει από νωρίς η νεοϊδρυθείσα Curry Brand για τον νεότερο μπασκετικό κωδικό της συλλογής της. Υπό την διακριτική εποπτεία της Under Armour, η μόλις ενός έτους Curry Brand ετοίμασε τον ένατο κωδικό της επίσημης σειράς του καλύτερου σουτέρ απ' τη μεγάλη άρκτο - κι ακόμη παραπέρα - που χει δει ποτέ το άθλημα. Το Curry 9 διαδέχεται το πρωτοποριακό Curry 8, έναν απ' τους τρεις εμπορικότερους αν όχι τον εμπορικότερο κωδικό της κοντά δεκάχρονης signature συλλογής του τρεις φορές πρωταθλητή NBA και δις MVP. Στις 19 Νοεμβρίου η UA αλλά και η Curry Brand ανακοίνωσαν με κάθε "ηλεκτρονική" επισημότητα τον ερχομό του ένατου Curry, ενός μοντέλου που πλέον έχει αποτυπωθεί στις μνήμες όλων των μπασκετόφιλων καθώς φορώντας αυτά ο κυρ-Στέφανος ξεπέρασε τον σπουδαίο Ray Allen στη κορυφή της λίστας με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην 75χρονη ιστορία του NBA.
Το Curry 9 αποτελεί μια ραφιναρισμένη κι ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση του περσινού κωδικού, του πρώτου στη Curry Brand εποχή. Η κυριότερη και εμφανέστατα η ριζικότερη αλλαγή που επετεύχθη αφορά τη μορφολογία του πλαισίου καθώς και τα υλικά που επελέγησαν για την περάτωσή του. Το πρωτοποριακό και ποικιλόχρωμο υφαντό καλείται Warp, μια τεχνολογία που δοκιμάστηκε επιτυχώς στο πολυβραβευμένο running της φίρμας, το Flow Velociti Wind. Πρόκειται για ένα ημιδιάφανο νάιλον στρώμα πάνω στο οποίο έχουν ραφτεί προσεκτικά και μελετημένα αμέτρητα λεπτά, μεσαία και χοντρά νήματα για την απαραίτητη ενίσχυσή του. Το Warp καλύπτει κάτι παραπάνω από τα 3/4 του πλαισίου και για το εναπομείναν τμήμα επιλέχθηκαν συμπαγέστερα υλικά όπως απαλό και ποιοτικό nubuck με πλούσια εσωτερική επένδυση ενώ για τη γλώσσα προτιμήθηκε mesh. Όλο το υπόλοιπο μέρος της κατασκευής του Curry 9 είναι κατά 90 με 95% πιστό αντίγραφο του καινούργιου αλλά όχι δα και τόσο καινοτόμου tooling (πρωτοπόρος η Reebok) που εξοπλίστηκε το Curry 8. Μια ευτραφής midsole διαμορφωμένη σα running, από 100% Flow foam, χωρίς πρόσθετη γόμα για την εξωτερική σόλα, με ιδιαίτερη χάραξη κι ένα μεγάλο torsion plate στα έγκατά της!
Την δημιουργία του Curry 9 ανέλαβε ο παντελώς άγνωστος στο ευρύ κοινό Spencer Hawkins, ένας νεαρός σχεδιαστής που εργάζεται απ' το 2016 στην εταιρεία της Βαλτιμόρης με αποδεδειγμένα μεγάλη έφεση στο σχεδιασμό football cleats. Ο rookie στη κατηγορία, συνέλεξε μερικά απ τα blueprints του περσινού Curry κι ανέλαβε να ξανασχεδιάσει το πλαίσιο του παπουτσιού δίνοντας περισσότερο βάθος και χαρακτήρα δύο στοιχεία όπου χώλαινε το 8άρι. Η Curry Brand επιθυμούσε κάτι πιο παιχνιδιάρικο κι έτσι συμφώνησε οι πρώτοι επτά χρωματισμοί του να είναι βασισμένοι στη δημοφιλή παιδική σειρά Sesame Street, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία γνωστότερη ως "Σουσάμι άνοιξε" όπου επί δεκαετίες μεταδιδόταν από την ΕΡΤ. Η εικονιζόμενη έκδοση έχει το προσωνύμιο "Count It" και βασίζεται στον ήρωα Count von Count και τέσσερα μέρη του πλαισίου έχω χρωματιστεί με βάση εκείνον. Το μαύρο πλαίσιο ελέω του κατάμαυρου κουστουμιού που φορούσε, το πράσινο στη γλώσσα μιμείται την κάπα του ήρωα κι η φόδρα της (κάπας) διακοσμεί τη φόδρα του Curry 9 και τέλος στο μπαλωματάκι λίγο πιο πάνω από το λογότυπο του Steph αποτυπώνεται η φάτσα του Δούκα. Αυτά τα τέσσερα σημεία είναι κι οι βασικοί πυλώνες χρωματικής διαφοροποίησης της "Street Pack" κολεξιόν.
Όταν τον περασμένο Νοέμβριο ανακοινώθηκε το Curry 9 έγινα γνωστές οι πρώτες δύο χρωματικές εκδόσεις που θα κυκλοφορούσαν αλλά κι δύο που θα ακολουθούσαν με τις ημερομηνίες τους να έχουν μετατεθεί για αργότερα μέσα στο 2022 ελέω κορονοϊού και των προβλημάτων που ανακύπτουν στη παραγωγική διαδικασία. Αυτές οι πρώτες τέσσερις εκδόσεις σύμφωνα και με τα προαναφερθέντα είναι εμπνευσμένα από τους ήρωες της παιδικής σειράς κι εκτός του "Count It" έχουμε το κίτρινο "Play Big" για χάρη του κοτόπουλου Big Bird, το μπλε ηλεκτρίκ "Talking Cookies" για τον Cookie Monster το γνωστό θηρίο που μασαμπούκωνε τα πάντα και το γκρι "Talking Trash" για τον Oscar the Grouch ένα τερατάκι που χε μια ιδιόρρυθμη σχέση με τους κάδους απορριμμάτων. Το Curry 9 έρχεται εντός ενός κατάλευκου κουτιού παρέα με αυτοκόλλητα που σχετίζονται με τους τέσσερις προαναφερθέντες ήρωες του "Street Pack".