25 Φεβρουαρίου 2022

Testing Nike Zoom Freak 3

Στην ημιάγρια κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο αναμορφωτής και ηγέτης των Milwaukee Bucks έχει για συντροφιά του από την αρχή κιόλας της σεζόν τα φαντεζί Nike Zoom Freak 3! Μετά την κολοσσιαία επιτυχία του Zoom Freak 1 και την επίσης υψηλή εμπορευσιμότητα του Zoom Freak 2 κρίθηκε επιβεβλημένο από τη swoosh να σχεδιαστεί και να παρουσιαστεί ένα σύγχρονο μπασκετικό εφάμιλλο ενός πρωταθλητή NBA. Το τρίτο Zoom Freak πρωτοεμφανίστηκε στους περσινούς Τελικούς όχι όμως στα πόδια του νόμιμου δικαιούχου τους αλλά σε εκείνα του επίσημα ανακηρυγμένου "Βασιλιά" των sneakers και πρώην "Αρειανού" PJ Tucker.
Το Nike Zoom Freak 3 είναι μια υπερπολυτελέστατη κατασκευή σε σχέση με ότι έχει προηγηθεί από την έως τώρα συλλογή του πρωταθλητή συμπεριλαμβανομένου του δελεαστικού Giannis Immortality. Για το κέλυφος χρησιμοποιήθηκε ένας mesh μανδύας υποστηριζόμενος από μαλακό foam ενώ για τα σημεία που επιβάλλεται να υπάρχουν ανθεκτικότερα υλικά έχουμε την παρουσία συνθετικού δέρματος ή ενός σκληρότερου ballistic mesh ανάλογα την έκδοση. Το Freak 3 δε γλίτωσε από τον γενικότερο κανόνα της Nike που θέλει σχεδόν όλα τα premium μπασκετικά της να φέρουν στραπ είτε για λειτουργικούς είτε για διακοσμητικούς λόγους με το τωρινό Freak να εμπίπτει στον δεύτερο κανόνα. Η ενδιάμεση σόλα του προέρχεται από phylon υλικό με Zoom Air τεχνολογία μόνο έμπροσθεν και συγκεκριμένα στο ύψος του μεταταρσίου αλλά με τη μορφή pods σαν εκείνα που υπήρχαν στο LeBron XV. Η ασυνήθιστη για μπασκετικό σμίλευση της midsole του έχει ως συνεπακόλουθο τη περίεργη χάραξης της εξωτερικής του σόλας με ένα είδος footprint με τέσσερις πυλώνες πρόσφυσης δύο εκ των οποίων ανήκουν στα Zoom pods. Σα σχέδιο του Zoom Freak 3 είναι πολύ ιδιαίτερο και παραπέμπει περισσότερο σε running παρά σε αμιγώς μπασκετικό κάτι που τείνει να γίνει κανόνας πια στα σημερινά μπασκετικά. Όσοι επιθυμείτε να εμβαθύνεται στο Zoom Freak 3 σας συνιστώ να τσεκάρετε παλαιότερη ανάρτησή μου που μπορείτε να βρείτε εδώ.
Το Nike Zoom Freak 3 σουλατσάρει στην ελληνική αγορά από τις αρχές Αυγούστου και μπορείτε πια να το προμηθευτείτε σε πολύ καλύτερη τιμή απ' την αρχική του αλλά σας ενημερώνω πως σύντομα θα ακολουθήσουν και νεότεροι χρωματισμοί του. Παρακάτω έχω συγκεντρώσει μερικά αξιόλογα και πολύ διαφωτιστικά performing βιντεάκια σχετικά με το Zoom Freak 3 και θα σας συνιστούσα να τα παρακολουθήσετε αν σκοπεύετε προσεχώς να το αποκτήσετε.