22 Αυγούστου 2022

Converse develops a Prototype CX!! (unofficial photos)

Ο απόλυτος glue-guy των Golden State Warriors λίγους μήνες μετά τη κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος NBA πρόσθεσε στη συλλογή του ένα ακόμη δαχτυλίδι, αυτό του παντρεμένου. Αμέσως μετά στρώθηκε στη δουλειά και σήμερα μόλις σήμερα εθεάθη να προπονείται στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης φορώντας τη φανέλα της Γαλατασαράι αλλά και τη νέα μπασκετική πρόταση της Converse, μέλος της οποίας είναι εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια.
Ο GreekSneakCollector έκανε μια μίνι έρευνα στο διαδίκτυο και εξασφάλισε τις πρώτες φωτογραφίες του Converse All Star BB Prototype CX όπως καλείται επισήμως το νέο μπασκετικό της φίρμας. Η κεντρική ιδέα προφανώς είναι η δημιουργία ενός performing μπασκετικού βαδίζοντας στα σχεδιαστικά χνάρια του φουτουριστικού Aeon Active CX έχοντας ίσως και λίγο από Nike Cosmic Unity. Το πλαίσιο του είναι από mesh δύο τύπων και με επικαλυπτόμενα κομμάτια έχοντας παράλληλα και πολύ μικρές δόσεις δέρματος σε toe-cap αλλά και για το heel tab που μοιάζει με τεράστια αεροτομή. Η ενδιάμεση σόλα είναι αγνώστου προελεύσεως (πιθανόν να ναι από ανακυκλώσιμο foam) και υψώνεται αρκετά mm επάνω στο πλαίσιο λειτουργώντας ταυτόχρονα ως μπαριέρα στήριξης του πέλματος. Στη φτέρνα αν προσέξετε αναφέρει πως περιέχει Air Zoom αλλά παραμένει γνωστό αν είναι υπό τη μορφή strobel ή με ξεχωριστούς θύλακες ή σαν του GT Jump. Για τη χάραξης της εξωτερικής σόλα δε φαίνεται να πολυζορίστηκαν καθώς το μοτίβο του θυμίζει το αντίστοιχο του BB Shift. Σα φιγούρα είναι αρκετά έως πάρα μα πάρα πολύ χοντροκομμένο όμως πολύ θαρραλέο και πρωτοποριακό για την εποχή του αλλά και για την κληρονομιά της Converse. 
Το Converse All Star BB Prototype CX έχει ξεκινήσει ήδη να πωλείται και τον χρωματισμό που βλέπετε τον εντόπισα σε ρωσικό ηλεκτρονικό κατάστημα και κάνοντας μια μετατροπή από ρούβλια σε ευρώ τότε είδα πως η τιμή του φτάνει τα 260 €. Πολύ πιθανό στην Ευρώπη να έρθει σε αρκετά χαμηλότερη τιμή.