2 Αυγούστου 2022

It's time for a 2nd line for Dame!! (official photos)

Μη ξεγελιέστε, αυτό που βλέπετε δεν είναι το νεότερο Adidas Dame αλλά ένα takedown μοντέλο της επίσημης συλλογής του Δαμιανού. Ακολουθώντας τα χνάρια των Stepback και 773 για τους Harden και Rose αντίστοιχα, η Adidas αποφάσισε έστω κι αργοπορημένα να ιδρύσει μια δεύτερη συλλογή για τον Lillard με το όνομα του πρώτου παπουτσιού να είναι Dame EXTPLY 2.0. Τώρα θα μου πείτε πως γίνεται ρε μπρο να εκκινεί μια σειρά απ' το νούμερο 2 κι η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάποια απάντηση, περί ορέξεως .....
Το Adidas Dame EXTPLY 2.0 μιας και λογίζεται σαν takedown συλλογή "οφείλει" να φέρει κάποια απ' τα χαρακτηριστικά του τελευταίου μοντέλου ή μοντέλων της επίσημης συλλογής. Δικαιολογημένα λοιπόν το εικονιζόμενο μοντέλο να σας θυμίζει το Dame 7 ιδίως στην έκδοση EXTPLY. Το πλαίσιό του είναι ημίψηλο κι για τη δόμησή του αξιοποιείται κυρίως open mesh πάνω στο οποίο έχουν επισυναφθεί κομμάτια συνθετικού δέρματος ώστε να του προσδώσουν την απαραίτητη σκληράδα και σταθερότητα. Για την ενδιάμεση σόλα του προτιμήθηκε το οικονομικότερο Bounce foam με αρκετά mm πάχος και για την εξωτερική σόλα επιλέχθηκε το herringbone traction αλλά σε μια πιο καμπυλοειδή μορφή του. Σα φιγούρα το Dame EXTPLY 2.0 (ή Dame Certified σύμφωνα με κάποια άλλα δημοσιεύματα) όπως προανέφερα έχει κάτι από Dame 7 σε συνδυασμό με D.O.N. Issue #3 όσον αφορά το πίσω μέρος του.
Για τιμές και ημερομηνίες κυκλοφορίας δεν έχει μαθευτεί τίποτα. Σίγουρα όμως θα είναι φθηνότερο από τα μοντέλα της κύριας συλλογής του Damian.