2 Ιουνίου 2019

Adidas T-Mac Millennium (Black/Gold)

Με τις signature μπασκετικές συλλογές να "ξεφυτρώνουν" η μία μετά την άλλη την τελευταία πενταετία η Adidas προέβη σε μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση σ' ότι αφορά την αξιοθαύμαστη κληρονομία της στη παρούσα κατηγορία προϊόντων. Η γερμανική φίρμα πέντε χρόνια μετά την επίσημη συνταξιοδότηση του Tracy McGrady και σχεδόν έντεκα χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε ένα μπασκετικό αποκλειστικά για τον περιβόητο αρχισκόρερ, αποφάσισε να επαναφέρει στην "ενεργό δράση" τη signature σειρά του T-Mac. Το Adidas T-Mac VI του 2007 αποτέλεσε το κύκνειο άσμα της σειράς του τέως ηγέτη των Houston Rockets ο οποίος τα επόμενα χρόνια και μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του με την Three Stripes αγωνιζόταν - όποτε του το "επέτρεπαν" οι χρόνιοι τραυματισμοί του - φορώντας PEs από team signature (TS) κωδικούς της όπως τα Adidas TS Creator και TS Supernatural Creator. Η νεοσύστατη και πάρα πολλά υποσχόμενη ομάδα της Brooklyn Creator Farm ανέλαβε να επαναφέρει στη ζωή τη σειρά του "The Big Sleep" κι έτσι το ανεπίσημα 7ο T-Mac που επισήμως καλείται Adidas T-Mac Millennium είναι από πέρυσι γεγονός.
Το Adidas T-Mac Millennium είναι ένα υπερ-σύγχρονο παπούτσι που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα "συγγενικά" performing μπασκετικά της /// αλλά και των ανταγωνιστών της. Το κέλυφος του νέου T-Mac είναι εξ' ολοκλήρου από συνθετικό υλικό όχι κάποιας φθηνής ποιότητας το οποίο "μιμείται" τις ικανότητες του κανονικού δέρματος παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα για άπειρες χρωματικές απεικονίσεις. Απ' το ίδιο υλικό κατασκευής προέρχεται και το - βγαλμένο από κάποιο Star Wars - heel counter ενώ το φαινομενικά ανεξάρτητο toe-cap του είναι επίσης από συνθετικό δέρμα. Για την ενδιάμεση σόλα του επιστρατεύθηκαν εκατοντάδες μικροκάψουλες Boost οι οποίες συγκρατούνται μόνο σε ένα σημείο της μέσω ενός TPU "εμποδίου", κάτι σαν μια παχουλή παραλλαγή της midsole που φέρει το Harden Vol. 3. Τέλος, η εξωτερική σόλα του στις περισσότερες απ' τις έως τώρα διαθέσιμες εκδόσεις είναι από ημιδιάφανη ζαχαρί γόμα ενώ για την καλύτερη δυνατή πρόσφυση επιλέχθηκε το μοτίβο χάραξης που διέθετε ο πρώτος κωδικός της σειράς έχοντας βέβαια υποστεί κάποιες ανεπαίσθητες τροποποιήσεις.
Σε ότι έχει να κάνει με τη σιλουέτα του Adidas T-Mac Millennium τα πράγματα είναι τόσο άπλα όσο φαίνονται. Οι σχεδιαστές της Brooklyn Creator Farm και στη προκειμένη περίπτωση ο γεννηθείς στη Γαλλία Jean Khalife (aka John Kaiser Knight) εμπνεύστηκε το νέο T-Mac βασιζόμενος στους πρώτους δύο κωδικούς της σειράς. Το χαρακτηριστικό άκαμπτο toe-cap του T-Mac 1 "συμπράττει" με τις λεπτές γραμμές-γρίλιες του έφερε T-Mac 2 και το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στο Millennium. Από κει και πέρα όλο το υπόλοιπο μέρος της κατασκευής με εξαίρεση το διαστημικό heel tab είναι χωρίς καμία δόση υπερβολής copy-paste το blueprint του πρώτου T-Mac. Το λογότυπο του παίχτη στέκεται υπερήφανο στη κορυφή της γλώσσας, τα παχιά 3-Stripes δεν έχουν μετακινηθεί ούτε χιλιοστό ενώ κάποιος "υποψιασμένος" μπορεί να διακρίνει τις γραμμές του ξεπερασμένου πια torsion system (στοιχείο που υπήρχε και στο T-Mac 3). Το περίτεχνο heel tab ηθελημένα παραπέμπει σε ξίφος ή θήκη σπαθιού σαμουράι καθώς οι δύο πρώτοι χρωματισμοί που κυκλοφόρησε το παπούτσι (White/Gold και Black/Gold) είναι εμπνευσμένοι από το αρχαιότερο βιβλίο στρατιωτικής στρατηγικής στον κόσμο, το "Sun Tzu: Art of War". Στο παρουσιαζόμενο χρωματισμό και συγκεκριμένα πίσω και απ' τα δύο heel tab κρύβεται το Γιν-Γιανγκ, το πασίγνωστο σύμβολο της κινεζικής φιλοσοφίας.
Η επαναλειτουργία της signature σειράς του Tracy McGrady όπως ειπώθηκε και νωρίτερα είναι μια απρόσμενα ευχάριστη ενέργεια εκ μέρους της Adidas η οποία μάλλον "πείσθηκε" βλέποντας τη Nike να ξαναβάζει στην "πρίζα" τις άλλοτε εμπορικότατες signature σειρές των Anfernee Hardaway, Charles Barkley και Scottie Pippen. Το Adidas T-Mac Millennium κυκλοφόρησε σχεδόν ταυτόχρονα με τα Marquee Boost και Pro Vision και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το ξεχώρισαν αμέσως απ' την τριάδα έχοντας όμως για μοναδικό του μειονέκτημα την αδικαιολόγητα υψηλή αρχική τιμή διάθεσής του. Ο Kelly Oubre Jr., που πλέον ανήκει στο δυναμικό της Converse, ήταν αυτός που πρώτος μας αποκάλυψε τον επικείμενο ερχομό του Millennium αλλά όταν λίγο καιρό αργότερα επισημοποιήθηκε η κυκλοφορία του ο συνταξιοδοτημένος πια T-Mac ανέλαβε την εκτός παρκέ προώθησή ενώ εντός αγωνιστικού χώρου το Millennium διαφημίστηκε μέσω του "Σβόλου" Jamal Murray και τον "Κέλτη" Jaylen Brown. Το 7ο κατά σειρά T-Mac αρχικά παρουσιάστηκε στους δύο χρωματισμούς που προαναφέρθηκαν κι έπειτα εμφανίστηκαν δύο ακόμη εκδόσεις η μία "ντυμένη" στα χρώματα των Rockets ενώ η άλλη μνημονεύει τα αταίριαστα T-Mac 3 που φόρεσε ο παίχτης στο All Star Game του 2004. Και μια είδηση επί του πιεστηρίου, τη νέα αγωνιστική περίοδο (ίσως και νωρίτερα) αναμένεται να κυκλοφορήσει η συνέχει της σειράς το T-Mac Millennium 2!