23 Ιουνίου 2019

Take it Yeezy for basketball!! (unofficial photos)

Από τον Φλεβάρη του 2015 κι έπειτα η lifestlye σειρά παπουτσιών του πολυάσχολου Αμερικανού ράπερ και πλέον fashion icon κύριου Kanye West έχει προκαλέσει ένα μικρό χαμό. Η σειρά Yeezy δια χειρός Adidas έχει κατορθώσει με κάθε νέο release της να προκαλεί πανικό ανάλογο με εκείνο που δημιουργούσαν παλαιότερα πολλά απ' τα  releases της Jordan Brand. Μετά τα Yeezy Boost 750, 950, 350, 350 V2, 700 και 500 (συμπαθάτε με αν ξέχασα κάποιο) έφθασε η στιγμή για να δούμε κάτι που ήταν πέρα για πέρα αναμενόμενο, το πρώτο μπασκετικό Yeezy. Ω ναι!
Το Adidas Yeezy Basketball ή χάριν συντομίας YZY BSKTBL είναι πλέον κάτι παραπάνω από γεγονός μιας και πριν από δύο-τρεις μέρες εμφανίστηκαν οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του πρώτου κωδικού της νέα σειράς. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε πολλά για το παπούτσι σχετικά με τις τεχνικές του προδιαγραφές οπότε θα αρκεστούμε σε υποθέσεις στηριζόμενοι στις ακόλουθες εικόνες. Το άνωθεν μέρος του φαίνεται να είναι από Primeknit με αρκετές οπές εκατέρωθεν των πλευρών του θυμίζοντας κάτι από 350 V2. Μέσα από αυτές τις καμπυλοειδείς οπές διακρίνουμε τις υφασμάτινες θηλιές μέσα απ' όπου πιθανολογώ πως θα διέρχονται τα κορδόνια. Στο toe-cap έχει τοποθετηθεί ένα μπάλωμα από κάτι σα σαγρέ nubuck υλικό ίδιο ακριβώς με αυτό που φέρει το YZY 700 ενώ στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί ένα ποιοτικό nubuck που καταλήγει να "συνδέεται" με ένα εξωτερικό heel counter. Με βάση όλα τα προηγηθέντα Yeezy αλλά και τις φωτογραφίες που βλέπουμε η ενδιάμεση σόλα του φαίνεται να προέρχεται από μικροκάψουλες Boost οι οποίες περικλείονται εντός ενός ζαχαρί TPU πλαισίου στα πρότυπα δηλαδή των Crazy Explosive 2017 και 2016. Όσον αφορά το σχεδιασμό και μόνο το γεγονός πως πρόκειται για μέλος της Yeezy φαμίλιας αρκεί.
Τι λέτε, θα τα καταφέρει ο Kanye και στη μπασκετική κατηγορία ή βλέπετε να κάνει ένα σύντομο πέρασμα κι έπειτα να αποχωρεί?

Ig: twojskicks