19 Απριλίου 2017

Adidas Crazy Explosive Low PK (Wolf Grey aka AW PE)

Πως γίνεται να βελτιώσει κάποιος ένα από τα ομορφότερα και καλύτερα performing μπασκετικά της τελευταίας δεκαετίας? Μα είναι απλό, είτε του προσθέτεις μπόι είτε το κονταίνεις με το δεύτερο να είναι και το συνηθέστερο. Το Adidas Crazy Explosive μπορεί να μην άνηκε επισήμως σε κάποιον από τους "συμβασιούχους" της /// ωστόσο κατάφερε φέτος να ξεπεράσει σε φήμη μπασκετικά που ανήκουν σε δημοφιλείς και πολύχρονες signature σειρές. Υποπτεύομαι πως ο μοναδικός ίσως λόγος που απέτρεψε ορισμένους sneakerheads από την απόκτησή του είναι το εξαιρετικά σπάνιο για την σημερινή εποχή ύψος του. Αυτό μάλλον έφτασε εγκαίρως στα αυτιά των σχεδιαστών οι οποίοι και αποφάσισαν να σχεδιάσουν τη low εκδοχή του CE χωρίς βέβαια να "βεβηλώσουν" κάποιο από τα χαρακτηριστικά που το ανέδειξαν!
Το Adidas Crazy Explosive Low εκ πρώτη όψεως καταφέρνει επιτέλους να προσεγγίσει το πρότυπό του, το Ultra Boost, το δημοφιλέστερο running - κι όχι μόνο - παπούτσι της εταιρείας την τελευταία εικοσαετία και βάλε. Οι ιθύνοντες επέλεξαν να απομακρύνουν ότι υλικό περίσσευε από ύψος των αστραγάλων και πάνω κρίνοντάς το μάλλον αχρείαστο. Αυτή η έμπνευση επέβαλε μια ανεπαίσθητη αναμόρφωση του heel counter ώστε να μην αλλοιωθεί καθόλου το επίπεδο του lockdown που είχε προηγουμένως το CE. Ο αριθμός του ζεύγους οπών για τα κορδόνια παρέμεινε ίδιος (4) όμως λόγω της έλλειψης χώρου αυτά έχουν έρθει αρκετά πιο κοντά. Από δω και πέρα ότι διέθετε το πανύψηλο CE επαναξιοποιείται και στη low μορφή του. Ενδιάμεση σόλα εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη με μικροκάψουλες Boost που "εμποδίζονται" στην εξωτερική μεριά από ένα φιλικό και ημιδιάφανο TPU πλαίσιο. Ανάλογης υφής υλικό χρησιμοποιείται και για την εξωτερική σόλα με το κοραλοειδές μοτίβο χάραξης να μην έχει υποστεί τη παραμικρή αλλαγή όπως άλλωστε και το μεγάλο torsion plate που δε το κουνάει ρούπι απ' τη θέση του. Η εμφάνιση του CEL δεν έχει μεταλλαχθεί σημαντικά συγκριτικά με το πανύψηλο αδερφάκι του αν εξαιρέσουμε βέβαια την εμφανέστατη οικονομία στα υλικά κατασκευής. Πιθανότατα η μοναδική διαφορά τους να εντοπίζεται στις "ακριβότερες" εκδόσεις όπου το μοτίβο πλέξης του Primeknit υλικού στη κοντή έκδοση έχει μεταβληθεί και δείχνει πιο ακανόνιστο σε σχέση με εκείνο του og CE. Αν θέλουμε τώρα να το "ψειρίσουμε" λίγο παραπάνω μια ακόμη μικροδιαφορά τους είναι η ελαφρά μετατόπιση των Three Stripes προς τα πίσω.
Το Adidas Crazy Explosive Low τόσο στη πλουσιοπάροχη όσο και στην οικονομικότερη εκδοχή του δεν έχει να ζηλέψει σε κάτι τα αντίστοιχα και ψηλότερα CEs. Η παρουσιαζόμενη έκδοση είναι Player Exclusive (PE) γι' αυτό και "κουβαλάει" στα πατς στη κορυφή κάθε γλώσσας τα γράμματα "AW" που αντιστοιχούν στα αρχικά του Andrew Wiggins, του ιπτάμενου Καναδού των Minnesota Timberwolves. Μ' αυτό το εγχείρημά της η γερμανική εταιρεία αποδεικνύει περίτρανα πως βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι και με ότι πειραματίζεται γίνεται επιτυχία ακόμη κι αν μιλάμε για το εμπορικότερο μπασκετικό της Adidas τα τελευταία χρόνια.
Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Explosive δεν έχετε παρά να κλικάρετε επάνω στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://greeksneakcollector.blogspot.com/2016/09/adidas-crazy-explosive-solar-red.html