23 Απριλίου 2017

Testing Nike Kobe AD NXT

Η Nike για την τρέχουσα post season μπορεί να κατασκεύασε μόνο μία Elite έκδοση κι αυτή για χάρη του KD όμως προέβη και σε μια αρκετά ασυνήθιστη κίνηση που αφορά τη δεύτερη πιο εμπορική signature σειρά στην 76χρονη ιστορία της. Κατασκεύασε όχι μια αναβαθμισμένη αλλά μια εντελώς διαφορετική εκδοχή του Kobe AD που ως γνωστόν αποτελεί τη συνέχεια της ένδοξης σειράς του Black Mamba. Το νέο προϊόν φυσικά και είναι δημιούργημα του Eric Avar, του ανθρώπου που αναμόρφωσε και "ανέθρεψε" τη σειρά του Kobe και μας αποδεικνύει πως ακόμη δεν έχει "στερέψει" από ιδέες.
Το Nike Kobe AD NXT εμφανισιακά μπορεί να μη θυμίζει σε τίποτα την ορίτζιναλ έκδοση παρ' όλα αυτά έχει διατηρήσει ορισμένα κατασκευαστικά στοιχεία του έτσι για να δικαιολογήσει και το AD στην ονομασία του. Πρόκειται για ένα ενιαίο κέλυφος από mesh πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα επίπεδο από Flyknit υλικό που καλύπτει σχεδόν όλο το κουτουπιέ του μοντέλου και θυμίζει έντονα το μυθικό Nike Air Money που φορούσε στα 90s ο Eddie Jones κι όχι μόνο. Αυτή η ανατομία ώθησε και τα κορδόνια πως τα πλευρά του παπουτσιού συνδέοντας έτσι το κουφάρι του παπουτσιού με τη κάπα ενώ στο τέλος αυτά καταλήγουν να "διέρχονται" μέσα απ' το Flyknit. Εν συνεχεία ο Avar προτίμησε να επαναφέρει την πετυχημένη συνταγή της αποσπώμενης ενδιάμεσης σόλας από Lunarlon υλικό με τον μικρό θύλακα Zoom Air στη φτέρνα και τη Free χάραξη στο έμπροσθέν μέρος της. Το μοναδικό κοινό στοιχείο με το αυθεντικό AD είναι η χάραξης της εξωτερικής σόλας που μορφολογικά ναι μεν παρέμεινε ίδια όμως προτιμήθηκε να είναι διάφανη στο πυθμένα της και συμπαγής περιμετρικά. Το παρουσιαστικό του NXT είναι ασυνήθιστα όμορφα και 110% διαφορετικό απ΄ ότι μας είχε συνηθίσει η έως τώρα σειρά. Πεντακάθαρο κέλυφος με τα swoosh να βρίσκονται εγκατεστημένα εκατέρωθεν των πλευρών του κουφαριού ενώ στα εξωτερικά heel counter φιλοξενούνται ξεχωριστά οι τέσσερις κόκκινες οριζόντιες μπάρες και το λογότυπο του KB24.
Το Nike Kobe AD NXT θα μπορούσε κάλλιστα να λογίζεται ως μια διόρθωση του αντικειμενικά όχι και το τόσο εμπορικού 12ου Kobe. Η τιμή διάθεσής του είναι αδικαιολόγητα υψηλότερη σε σχέση με κείνη του og AD και ας επικαλούνται την αξιοποίηση της Flyknit τεχνολογίας. Τώρα αν AD >> NXT ή NXT >> AD είναι καθαρά προσωπική σας επιλογή κι εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω για σας είναι να σας προτείνω να παρακολουθήσετε τα βίντεο που ακολουθούν ώστε να βγάλετε ασφαλέστερα συμπεράσματα!