16 Απριλίου 2017

Nike LeBron Soldier 11 (preview)

Τα τελευταία έξι χρόνια είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε λίγο πριν την έναρξη των Playoffs τις Elite εκδόσεις από τη Nike, τις .5 την Adidas κ.ο.κ. Αυτά τα χούγια μάλλον οδεύουν προς κατάργηση αφού φέτος το μόνο "αναβαθμισμένο" μπασκετικό που θα υπάρξει από τη Nike θα ναι το KD 9. Η signature σειρά του Λεμπρονάκου αποφάσισε για φέτος να μη κατασκευάσει για το ξεκίνημα των Playoffs μια elite έκδοση του 14ου LeBron αλλά να παρουσιάσει τον ενδέκατο Soldier.
Στον πρώτο αγώνα για τα φετινά Playoffs ο Βασιλιάς "έσκασε μύτη" φορώντας τα Nike LeBron Soldier 11 σε έναν χρωματισμό προσαρμοσμένο στα χρώματα της ομάδας του. Αυτό που είδαμε λοιπόν ήταν μια επανάληψη του περυσινού Soldier το οποίο φυσικά έχει υποστεί κάποιες μικρές τροποποιήσεις ή βελτιώσεις. Η συνταγή λοιπόν με το πανύψηλο bootie κέλυφος που αξιοποιεί foam και mesh τηρείται για ακόμη μια χρονιά και ας έχουν αλλάξει ελαφρώς οι αναλογίες τους αν και περιμετρικά βλέπουμε να υπάρχει suede υλικό. Η εμφανέστερη διαφορά που χει το νεότερο Soldier σε σχέση με τον πρόγονό του είναι η τοποθέτηση ενός επιπλέον εγκάρσιου στραπ κάτι που αναγκαστικά σήμαινε μείωση του πλάτους των λωρίδων. Από κει και πέρα μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια phylon ενδιάμεση σόλα που εσωτερικώς κρύβει κάποιο θύλακα ή θύλακες Zoom Air μιας και διακρίνουμε σε μία φωτογραφία τη συγκεκριμένη επισήμανση στη φτέρνα του παπουτσιού. Σχεδιαστικά τώρα διαπιστώσαμε πως τα ανάποδα swoosh του Soldier 10 τοποθετήθηκαν το ένα στη φτέρνα της ενδιάμεσης σόλας και εκείνο της εσωτερική μεριά βρίσκεται πλέον επάνω στο στραπ του κολάρου ενώ το λογότυπο του Βασιλιά μετακινήθηκε στο heel counter.
Ο ενδέκατος Στρατιώτης ουσιαστικά δε διαφέρει από το μοντέλο που αντικρίσαμε πέρυσι από τη low budget σειρά του "Εκλεκτού". Το σχέδιο του φετινού Soldier επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό που χει ειπωθεί από αρκετούς ότι η Nike βρίσκεται σε παρατεταμένη ξηρασία από πλευράς σχεδιασμού των μπασκετικών την μοντέλων.