4 Απριλίου 2017

Under Armour ClutchFit Drive 3 Low

Η αμερικάνικη εταιρεία ένδυσης και υπόδησης Under Armour πέρυσι συμπλήρωσε τα είκοσι χρόνια ζωής όμως μόλις τα τελευταία τέσσερα έτη έχει καταφέρει να εδραιωθεί στις συνειδήσεις των sneakerheads ανά την υφήλιο. Αυτό εν πολλοίς το οφείλει στην αγωνιστική εκτόξευση που γνώρισε τη πρόσφατη τριετία ο μοναδικός signature μπασκετμπολίστας της, ο δις MVP Stephen Curry. Η προσωπική σειρά παπουτσιών του Στεφανάκου μπορεί τη φέτος να μη γνωρίζει την αναπάντεχα τεράστια επιτυχία που πέτυχε το περυσινό μοντέλο παρ' όλα αυτά η UA διαθέτει εναλλακτικές. Για κείνους που ίσως να μη θυμούνται, ο παίχτης προτού ξεκινήσει να προτιμάει παπούτσια της συλλογής του φόρεσε ουκ ολίγα πατούμενα της εταιρείας και ένα εξ' αυτών ήταν το ClutchFit Drive. Η επιτακτική ανάγκη για την ύπαρξη μιας ακόμη μπασκετικής σειράς παπουτσιών έστω και μη-signature ήταν ο λόγος που ώθησε την UA στο να δώσει συνέχεια στο προαναφερθέν μοντέλο. Έτσι για φέτος έχουμε τη κυκλοφορία του τρίτου ClutchFit Drive τόσο στη ψηλή όσο και στη κοντή εκδοχή του με τις διαφορές μεταξύ του να μην είναι ουσιαστικές.
Το Under Armour ClutchFit Drive 3 Low, εν συντομία CFD, είναι ένα ποιοτικότατο και καλοκατασκευασμένο προϊόν που χει εφοδιαστεί με μερικές απ΄ τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες που χει αναπτύξει η εταιρεία. Το κέλυφος του έχει δομηθεί σύμφωνα με τη τεχνολογία ClutchFit και πρόκειται για ένα εύκαμπτο συνθετικό υλικό ερμητικά κλειστό έμπροσθεν το οποίο στη πορεία του προς τη φτέρνα γίνεται πιο πορώδες και "ανοικτό". Κλασικού τύπου εξωτερικό heel counter συγκρατεί το πόδι ενώ υφασμάτινοι ιμάντες που συνδέονται με τη γλώσσα λειτουργούν ως οπές για τη διέλευση των κορδονιών ενισχύοντας περαιτέρω το lockdown. Μετά από απουσία ενός έτους έχουμε την επανεμφάνιση της Micro G τεχνολογίας για τη κατασκευή της ενδιάμεσης σόλας με εξαίρεση τη περιοχή της φτέρνας όπου αξιοποιείται Charged υλικό. Η εξαιρετικά τίμια για τα λεφτά της κατασκευή ολοκληρώνεται με την εξωτερική σόλα που φέρει κλασική χάραξη εκτός δύο σημείων σε σχήμα ρόμβων (ή διαμαντιών) που ναι τοποθετημένοι πλάι πλάι στο μπροστινό τμήμα της σόλας και βοηθούν στις απότομες εναλλαγές κατεύθυνσης.
Το CFD 3 ακόμη και στη low του μορφή είναι μια συμπαθέστατη σιλουέτα που κινείται σε κλασικές και πολύ συνηθισμένες για το μπόι του γραμμές. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του παπουτσιού δεν είναι άλλο από την επιφάνεια του ClutchFit κελύφους που χει "χαραχτεί" με εκατοντάδες μικρούς κέρσορες οι οποίοι στο toe-box παρουσιάζουν συμπαγή μορφή ενώ εμφανίζουν ολοένα και μεγαλύτερα κενά στο εσωτερικό τους καθώς προχωράμε προς της βάση του παπουτσιού. Το όλο "σκηνικό" ενισχύεται και από τη διχρωμία που έχει επιλεγεί για να αναδειχθεί η τεχνολογία της UA, με τον ασπρόμαυρο συνδυασμό να κρίνεται ως η καταλληλότερη - και πάντα αλάνθαστη - επιλογή. Διπλή παρουσία έχει το λογότυπο της εταιρείας στο κέλυφος ενώ ακόμη μια φορά εντοπίζεται επάνω στο αντιστρεπτικό πλαστικό τμήμα της εξωτερικής σόλας. Αν είχα τη δυνατότητα να διορθώσω μόνο ένα σημείο στην εμφάνιση του παπουτσιού αυτό θα ταν η κορυφή της γλώσσας και η εξαφάνιση της λέξης Drive.
Το Under Armour ClutchFit Drive 3 Low είναι μόλις το τρίτο μη-signature μοντέλο που προσθέτω στη συλλογή μου από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ποιοτικά πολύ ανώτερο από το χοντροκομμένο και μπατάλικο Bionic Spine όχι όμως και από το δημοφιλέστερο και διαχρονικότερο κατ' εμέ μπασκετικό της UA, το Anatomix Spawn. Αθλητές της UA όπως οι Will Barton, Emanuel Mudiay και Kent Bazemore δείχνουν σαφέστατη προτίμηση στη κοντή έκδοση του CFD 3 με τη καθεμιά να ναι προσαρμοσμένη στα χρώματα των ομάδων τους. Τώρα αν επιθυμείτε διακαώς να ξοδέψετε κάμποσα € παραπάνω για να αποκτήσετε μια αναβαθμισμένη και ποιοτικότερη εκδοχή του παπουτσιού δεν έχετε παρά να επιλέξετε το Under Armour Charged Controller. Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο ακριβώς low μοντέλο με μόνη διαφορά την επιλογή υλικού που χει γίνει για τη δόμηση του κελύφους αφού αυτό αξιοποιεί ένα είδος Primeknit υλικού που χει αναπτύξει η UA στη προσπάθειά της να ακολουθήσει τα βήματα των ανταγωνιστών της.