8 Αυγούστου 2013

Η τεχνολογία Micro G από την Under Armour

Επόμενη τεχνολογία που θα παρουσιαστεί είναι αυτή της Micro G από την Under Armour. Η εταιρεία που εδρεύει στο Μέριλαντ των Η.Π.Α. ιδρύθηκε μόλις το 1996 από τον Kevin Plank, αθλητή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα λειτουργίας της έχει καταφέρει να αναπτύξει αρκετές δικές τις τεχνολογίες και καινοτομίες. Μία εξ' αυτών είναι και η αντικραδασμική τεχνολογία Micro G.
Η τεχνολογία Micro G χρησιμοποιείται για την απορρόφηση των κραδασμών και ουσιαστικά αποτελεί ένα αφρώδες υλικό χαμηλής συμπίεσης που είναι 30% πιο λεπτό από τα αντίστοιχα των συγκρίσιμων εμπορικών σημάτων (Nike, Adidas κτλ). Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται μείωση του βάρους του παπουτσιού ενώ προσφέρει στον αθλητή καλύτερη και πιο "κοντινή" αίσθηση του εδάφους.
Η Under Armour περιγράφει τη τεχνολογία της ως το τέλος της παλαιάς σχολής αντικραδασμικής τεχνολογίας μιας και είναι πολύ ελαφρύτερη και πιο κοντά στο έδαφος προσφέροντας έτσι μεγάλη ταχύτητα. Σύμφωνα πάντα με την UA, η Micro G προσφέρει υψηλή ανάκαμψη (high rebound) καθώς βοηθά τον αθλητή στην αναπήδηση και επιστρέφει μεγάλο μέρος αυτής της ενέργειας στα πόδια του. Επίσης, προσφέρει χαμηλή συμπίεση (low compression) κάτι που σημαίνει ότι το αφρώδες υλικό της είναι πιο ισχυρό και ανθεκτικό από τα είδη αφρών.
Οι χαρακτηριστικές μικροκουκίδες που συνήθως εντοπίζονται κατά μήκος της ενδιάμεσης σόλας, μαρτυρούν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει την αναφερθείσα τεχνολογία. Η τεχνολογία G έχει ενσωματωθεί σχεδόν σε όλα τα μοντέλα παπουτσιών την UA, από αυτά του μπάσκετ έως εκείνα του τρεξίματος. Για καλύτερη κατανόηση των όσων διατυπώθηκαν μπορείτε να παίξετε το παρακάτω βίντεο της Under Armour Micro G Technology.