12 Ιουνίου 2019

Under Armour Curry 2.5 (Heavy Metal)

Με τον Stephen να διανύει τη καλύτερη περίοδο της καριέρας του και με τους νυν πρωταθλητές NBA να καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η Under Armour σκέφτηκε να εφαρμόσει μια τακτική που τηρεί εδώ και χρόνια και σχεδόν με "θρησκευτική ευλάβεια" η Nike. Έτσι τον Απρίλιο του 2016 και λίγο προτού ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο NBA, η Under Armour εξέδωσε ένα επίσημο ανακοινωθέν με το οποίο μας γνωστοποιούσε τη κυκλοφορία όχι του τρίτου κατά σειρά μοντέλου της signature σειράς του δις-MVP αλλά κάτι ενδιάμεσου, του Under Armour Curry 2.5. Με τη δημοφιλία του αρχηγού των Warriors να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και με την αμερικάνικη εταιρεία να χει βρει επιτέλους τον παίχτη-σύμβολο που έψαχνε για τα μπασκετικά της προϊόντα, η κατασκευή του ενός ακόμη Curry κρινόταν κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Συν τοις άλλοις ο Στεφανάκος χρειαζόταν να ενισχυθεί με κάτι σπέσιαλ ώστε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ονειρεμένο και μυθικό πια 73-9 ρεκόρ της κανονικής περιόδου.
Για τη συναρμολόγηση του Under Armour Curry 2.5 η εταιρεία επέλεξε να συνδυάσει ορισμένες απ' τις τεχνολογίες του UA Curry 2 μ' άλλες τεχνολογίες που ενδεχομένως να βλέπαμε στο επίσημα τρίτο μοντέλο της σειράς όμως τελικά δε τις είδαμε. Το δυομισάρι Curry "δανείστηκε" ολόκληρη την ενδιάμεση σόλα που υπήρχε στο Curry 2 εν αντιθέσει με τον άνωθεν μέρος της κατασκευής που ναι εντελώς μα εντελώς καινούργιο. Τα 3/4 του κελύφους καταλαμβάνονται από ένα μονοκόμματο και ανθεκτικότατο πλαίσιο τα συστατικά μέρη του οποίου δεν είναι κάτι άλλο παρά mesh που έχει εξωτερικά ενισχυθεί με εκατοντάδες κάθετες και παράλληλες γραμμές από PU υλικό, μια όχι και τόσο πρωτότυπη κατασκευαστική τεχνοτροπία καθώς κάτι ανάλογο είχε προτείνει πριν μερικά χρόνια και η Nike, με το Kobe VII. Από κει και πέρα το εναπομείναν κομμάτι του κελύφους είναι επίσης ενιαίο αλλά δομημένο με βάση ένα παχύ neoprene υλικό που εξαπλώνεται σχεδόν σε όλη την εσωτερική πλευρά συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας η ελεύθερη μεριά της οποίας εισχωρεί κάτω από το PU γεγονός που συνέβαλε ώστε να αποδοθεί ο τίτλος μπουρίτο για τη συγκεκριμένη πατέντα.
Από πλευράς design στο Curry 2.5 έχουν "συμπυκνωθεί" τόσο πολλές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που δεν έχουμε δει συνολικά και από τα πέντε μοντέλα της σειράς μαζί. Το κέλυφος του παπουτσιού έχει βασιστεί σε δύο μοτίβα, τις δεκάδες κάθετες και συνάμα παράλληλες γραμμές που έχουν μπολιαστεί σε σχήματα διαμαντιού. Οι γραμμές αντιπροσωπεύουν τα καλώδια της τεράστιας κρεμαστής γέφυρας Bay Bridge που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την ανατολική ακτή (East Bay), μια κατασκευή-σύμβολο για την περιοχή. Οι συνεχείς γραμμές που διατρέχουν το παπούτσι άλλοτε είναι πυκνότερες κι άλλοτε πιο αραιές μετρώντας συνολικά τέσσερα επίπεδα πυκνότητας εκ των οποίων επιλέγεται το καταλληλότερο ή ιδανικότερο ανάλογα με τις απαιτήσεις-ανάγκες της εκάστοτε περιοχής (ζώνης) του κελύφους που καλύπτουν. Αυτές οι περιοχές έχουν οριοθετηθεί με βάση το σχήμα του διαμαντιού με τα πέντε άκρα να συμβολίζουν τους παίχτες της ομάδας με την UA να δίνει μια ακόμη ερμηνεία αυτή της λόγχης αφού δε πρέπει να ξεχνάμε πως το παπούτσι προορίζεται για την αιχμή του δόρατος της ομάδας των Πολεμιστών. Τέλος, πάνω στο υποτυπώδες heel counter έχουν χαραχτεί οι συντεταγμένες της Oracle Arena, του κάστρου δηλαδή της ομάδας που εκρήγνυται σε κάθε μακρινό "χλατσωτό" τρίποντο ή σε κάθε ζογκλερικό του ηγέτη των "Dubs".
Το Under Armour Curry 2.5 τεσταρίστηκε από τον "SC30" σε καναδύο απ' τους τελευταίους αγώνες της κανονικής περιόδου της σεζόν 2015-2016 μιας κι εξ' αρχής προοριζόταν για την επερχόμενη post season. Ο Στεφανάκος το προτίμησε στους περισσότερους από τους αγώνες των Playoffs του 2016 όχι όμως και στους Τελικούς όπου τα είδαμε μονάχα για ένα 48λεπτο (Game 2) αφού το Curry 2 μάλλον του χε κλέψει τη καρδιά ή κουβαλούσε κάτι απ' την αύρα της record winning season των GSW. Παρ' όλα αυτά προλάβαμε να δούμε τον παίχτη να αγωνίζεται φορώντας αρκετές χρωματικές εκδόσεις του δυομισαριού (Taxi, Dub Nation, Warriors κ.ά) εκ των οποίων δύο-τρεις δε διατέθηκαν ποτέ στο ευρύ κοινό. Μια έκδοση που κυκλοφόρησε ευρέως αλλά δυστυχώς δε συνδυάστηκε με κάποιο από τα αμέτρητα αγωνιστικά κατορθώματα του "SC30" είναι αυτή που βλέπετε στις ακόλουθες φωτογραφίες. Η εταιρεία απέδωσε στο συγκεκριμένο κωδικό το παρατσούκλι "Heavy Metal" μιας και τον χρυσαφί Curry φημολογείτο πως θα ήταν μια απ' τις δύο εκδόσεις που θα φόραγε ο μοναδικός μπασκετικός εκπρόσωπος της UA στην υπερομάδα των Η.Π.Α. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το καλοκαίρι του '16 όπου δυστυχώς ο Steph δε συμμετείχε.