14 Ιουλίου 2017

Λογότυπα αθλητών του NBA (part 3)

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχα την φαεινή ιδέα να καταγράψω τα πιο δημοφιλή λογότυπα αθλητών του NBA είτε αυτά εκπροσωπούσαν signature σειρές είτε απλά αφορούσαν αποκλειστικά προσωπικές εκδόσεις γνωστότερες κι ως PEs. Στη πρώτη σχετική ανάρτηση είχα απαριθμήσει τα λογότυπα των 15 signature σειρών που κατάφεραν να διαπρέψουν τα τελευταία τριάντα χρόνια και κατ' επέκταση έχουν χαραχτεί στη μνήμη των περισσότερων μπασκετόφιλων κι όχι μόνο. Λίγο καιρό μετά ακολούθησε το part 2 που περιείχε μια μακροσκελέστατη λίστα με λογότυπα κυρίως από PEs αλλά κι από signature σειρές οι οποίες όμως δεν έτυχαν μεγάλης αποδοχής.
Τα χρόνια όμως πέρασαν, το NBA έχει πια ανακτήσει κάμποση από την παλιά του αίγλη αυξάνοντας χρόνο με το χρόνο και τα επίπεδα τηλεθέασης των αγώνων του και πλέον οι αθλητικές εταιρείες που καταπιάνονται - και - με το συγκεκριμένο σπορ είναι περισσότερες από ποτέ. Οι εταιρείες απ' τη μεριά τους επιθυμώντας να έχουν στη κατοχή τους ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς έχουν προβεί σε αύξηση του αριθμού των μπασκετικών σειρών που κατ' επέκταση σημαίνει και αύξηση των signature σειρών. Οι δύο αυτές τάσεις έχουν οδηγήσει τις φίρμες στο σχεδιασμό νέων λογοτύπων για τους NBAers με τους οποίους "συνεργάζονται" έτσι ώστε οι καταναλωτές να ταυτίζονται με τους προβαλλόμενους αθλητές έχοντας τη ψευδαίσθηση ότι αποκτούν κάτι από τη μαγεία ή το μπασκετικό ταλέντο του αγαπημένου τους παίχτη.
Η σημερινή ανάρτηση έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες δύο αν και η νέα λίστα διαφέρει μ' αυτές που προηγήθηκαν καθώς περιλαμβάνει όχι μόνο λογότυπα που "γεννήθηκαν" τη τελευταία 4ετία αλλά και παλαιότερα logos που δυστυχώς τα λησμόνησα και είμαι πραγματικά αδικαιολόγητος. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πάμε να δούμε τα logos που φιλοξενούνται στη παρούσα ανάρτηση!!

Το ριμπάουντ το "Sir" Charles Barkley.

Η ασπίδα του Dikembe Mutombo.

Ο μίστερ ασίστ Jason Kidd.

James Harden εις διπλούν.

Φτερωτό μηδέν ο Damian Lillard.

Δύο logos για τον Paul George.

Διπλός κι ο Kyrie Irving.

Ο νέος κι ο παλιός John Wall.

SC + 30 = Stephen Curry.

Το ξενέρωτο το λογότυπο του Klay Thompson.

Ο "κακός" του NBA Draymond Green.

Απλό και ταπεινό το logo του Andrew Wiggins.

Kevin Love χωρίς καρδούλες κι αγάπες.

Kwahi "The Claw" Leonard.

Τα αρχικά κι ο άσσος του Devin Booker.

Kyle Lowry με ολίγον τι από Irving.

Και φυσικά Swaggy P κατά κόσμον Nick Young.