5 Ιουλίου 2017

Κι όμως, αυτό είναι το Adidas D Rose 8 (preview)

Μπορεί να παραμένει ακόμη θολό το τοπίο σχετικά με το αγωνιστικό μέλλον του Derrick Rose και το αν θα παραμείνει κάτοικος Νέας Υόρκης ή θα μαζέψει τα μπογαλάκια του για άλλες πολιτείες όμως αυτό δεν εμποδίζει την Adidas απ' το να σχεδιάζει τη συνέχεια της μακροβιότερης signature σειράς στην ιστορίας της. Οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του Adidas D Rose 8 μπορεί να διέρρευσαν στο διαδίκτυο περί τα τέλη Μάρτη όμως δεν ήταν βέβαιο αν επρόκειτο όντως για το όγδοο μοντέλο της σειράς του νεαρότερου MVP στο NBA. Κάναμε λοιπόν κάμποση υπομονή μέχρι ότου να διαρρεύσουν ως είθισται οι πρώτες ξεκάθαρες αλλά ανεπίσημες φωτογραφίες του παπουτσιού που θα λογίζεται ως το επόμενο D Rose.
Το Adidas D Rose 8 φαίνεται να διατηρεί όλες τις τεχνολογίες με τις οποίες ήταν εξοπλισμένο το προγενέστερο μοντέλο της σειράς αν και εμφανισιακά θυμίζει περισσότερο το Adidas Crazy Hustle. Όπως πέρυσι (αλλά και πρόπερσι) έτσι και φέτος το νεότερο D Rose αναμένεται να κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις με βασικό σημείο διαφοροποίησης τους το κέλυφος όπου το κύριο υλικό δόμησής τους θα διαφέρει. Για την ώρα έχουμε δει δύο διαφορετικές εκδόσεις, μία όπου συνδυάζει mesh και foam ενώ η άλλη δείχνει να αξιοποιεί το γνωστό jacquard υλικό που είδαμε στο D Lillard 2. Το fuse είναι κοινός παρονομαστής και στις δύο εκδοχές και χρησιμοποιείται στο μισό toe cap, στους πρόποδες της περιοχής του αστραγάλου αλλά και περιφερειακά της γλώσσας. Στο τελευταίο σημείο διακρίνουμε να μην υπάρχουν οι κλασικές οπές διέλευσης των κορδονιών αλλά ένα ημί-χοντρο και ενιαίο νήμα όπου εμφανίζει κατά τόπους θηλιές, μια τεχνοτροπία που χαμε δει και παλαιοτέρα στο Nike KD 6. Το εξωτερικό heel counter είναι μικρότερο σε σχέση με το D Rose 7, εν αντιθέσει με το outrigger που καλύπτει περισσότερη επιφάνεια της ενδιάμεσης σόλας και δείχνει να ναι από TPU υλικό αλλά με γομοειδή υφή. Μιλώντας για ενδιάμεση σόλα είναι αυτονόητο πια πως αυτή συνίσταται μόνο μικροκάψουλες Boost καλύπτοντας κάθε μήκος και πλάτος της. Όσον αφορά την εξωτερική σόλα διαπιστώνουμε πως το torsion plate παραμένει ίδιο και στην ίδια ακριβώς θέση με πέρυσι σε αντίθεση βέβαια με το μοτίβο χάραξης που είναι ολοκαίνουργιο. Στα του σχεδιασμού τώρα το λογότυπο του Derrick δηλώνει και πάλι παρόν εκεί που "οφείλει" να βρίσκεται όμως οι Three Stripes έχουν μετακινηθεί προς πίσω και λίγα χιλιοστά πάνω από το heel counter έτσι για να αντιγράψουμε και λίγο τα Crazy Explosive και Crazy Hustle.
Το Adidas D Rose 8 αναμένεται λογικά να σκάσει μύτη λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος 2017-2018 και με αρχική τιμή διάθεσης που θα κυμαίνεται πιθανότατα στα ίδια περίπου επίπεδα με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Αν και δεν είμαστε ούτε και στα μισά του φετινού καλοκαιριού έχουμε μέχρι στιγμής δει από την Adidas, τα D Lillard 4, Crazy Explosive 2017 και D Rose 8! Διόλου άσχημα δηλαδή αν και έχω πολύ μεγάλη περιέργεια να δω πως θα είναι το Crazy Light Boost 2017.