24 Οκτωβρίου 2018

Adidas Harden Vol. 3 (Cosmos)

Ο James Harden την περασμένη αγωνιστική περίοδο πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της έως τώρα καριέρας του φτάνοντας μάλιστα ένα βήμα μόλις πριν τους μεγάλους Τελικούς. Έκανε πράματα και θάματα κατά τη διάρκεια της regular season οδηγώντας τις Ρουκέτες του Τέξας στη κορυφή της πάντα απαιτητικής δυτικής περιφέρειας, επιτυγχάνοντας παράλληλα το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία του franchise (65-17). Ως εκ τούτου αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης της σεζόν 2017-2018 και συνέχιζε να αγωνίζεται σ' αυτό τον διαβολεμένο ρυθμό και στα Playoffs αλλά στο κρίσιμο Game 7 των τελικών της Δύσης όλες σχεδόν οι προσπάθειές του απ' τη γραμμή του τριπόντου βρήκαν δοκάρι κι έξω (2/13). Ο Μούσιας επωφελούμενος της αγωνιστικής καθίζησης του Derrick Rose έχει κατορθώσει να λογίζεται ως το σημαντικότερο και πιο περιζήτητο περιουσιακό στοιχείο της Adidas Basketball και γι' αυτό η εταιρεία δίνει πολύ μεγάλη προσοχή στην εξέλιξη της signature σειράς παπουτσιών του. Το τρίτο κατά σειρά Harden Vol. είναι το καινούργιο δημιούργημα της premium σειράς των Γερμανών που φαίνεται να ωριμάζει και να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο κι αυτό ίσως και να οφείλεται εν πολλοίς στον κύριο Rashad Williams, τον σχεδιαστή που συνεργάστηκε στενά με τον MVP για την "σμίλευση" του νέου πατούμενου.
Το Adidas Harden Vol. 3 χρησιμοποιεί σε μέσες άκρες τα ίδια συστατικά που αναλώθηκαν και για τη κατασκευή των δύο προηγούμενων κωδικών της σειράς. Για τη δόμηση του άνωθεν μέρους γίνεται χρήση ενός knit υλικού που φέρνει κομματάκι σε mesh ενώ σε κατά τόπους σημεία του κελύφους έχουμε εκτεταμένη χρήση λεπτής fuse στρώσης. Τα φαρδιά κομμάτια συνθετικού δέρματος που επιλέχθηκαν να εγκατασταθούν στη ράχη αλλά και στη κορυφή της γλώσσας αναβαθμίζουν αισθητά τη μίνιμαλ σιλουέτα του παπουτσιού σε αντίθεση με το σπορ λουκ που προσδίδει το φαρδύ ελαστικό band που χει "μπαστακωθεί" πριν το toe cap. Μια επίσης εμφανέστατη διαφορά σε σχέση με το Harden Vol. 2 είναι η δραστική μείωση του αριθμού των ευεργετικών μικροκαψουλών Boost που "καταναλώθηκαν" για τη ανοικοδόμηση της λεπτεπίλεπτης ενδιάμεσης σόλας του Vol. 3 η οποία μάλιστα με εξαίρεση ένα μικρό τμήμα όλη η υπόλοιπη περίμετρος της είναι εντελώς "ακάλυπτη" θυμίζοντας έτσι κάτι από τη lifestyle (LS) βερσιόν του Harden Vol. 1. Για την χάραξη της εξωτερικής σόλας τούτη τη φορά προτιμήθηκε να γίνει χρήση του κλασικού και χιλιοδοκιμασμένου ψαροκόκαλου μοτίβου αντί κάποιας περίπλοκης μαθηματικής ακολουθίας.
Εκ πρώτης όψεως το περίγραμμα της φιγούρας του Adidas Harden Vol. 3 κινείται όπως ειπώθηκε και λίγο πριν στις σχεδιαστικές γραμμές που επέβαλε η lifestyle έκδοση του πρωτότοκου κωδικού της signature σειράς του αναμορφωτή των Ρουκετών. Ως αντιστάθμισα του φλατ και "αδυνατισμένου" παρουσιαστικού του, η ομάδα σχεδιασμού του Williams επέλεξε να "εφοδιάσει" το νέο Harden με αρκετές στυλιστικές λεπτομέρειες. Τα κάθετα κι ανάγλυφα σήματα της εταιρείας στις φαρδιές ράχες κάθε ζεύγους μαζί με την λατινική απεικόνιση του αριθμού της φανέλας του MVP στις fuse επιστρώσεις που υπάρχουν στις εσωτερικές πλευρές τους κρίνονται κάπως υπερβολικές. Αντιθέτως πολύ όμορφη ιδέα είναι χάραξη της λέξης "Lucky" πίσω από τα δύο δερμάτινα patch που έχουν ραφτεί στις κορυφές των γλωσσών κάθε ζεύγους τα οποία βέβαια στο έμπροσθεν μέρος τους φέρουν το πασίγνωστο πια Harden Mark λογότυπο. Τα παχιά και άκρως αγωνιστικά /// μετακινήθηκαν (ξανά) προς τα πίσω και πλέον κατοικοεδρεύουν λίγο πιο κάτω από το ύψος των αστραγάλων αλλά μόνο απ' την εξωτερική μεριά. Τελευταία αλλά όχι καταϊδρωμένη λεπτομέρεια, το ελαστικό band που αποτελεί το κυρίαρχο χαρακτηριστικό γνώρισμα του εν λόγω κωδικού πάνω στο οποίο "φιλοξενούνται" δεκάδες μικροί σταυροί αλλά και η υπογραφή-έγκριση του "Fear the Beard".
Το Adidas Harden Vol. 3 προετοιμάστηκε εγκαίρως ώστε να είναι διαθέσιμο τόσο για τον MVP όσο και για τους καταναλωτές απ' το ξεκίνημα κιόλας της νέας αγωνιστικής σεζόν στο NBA. Ο Rashad Williams, ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού των performing υποδημάτων της Adidas, έδωσε στο συγκεκριμένο concept τον τίτλο "Slow down fast" αφού όπως επιβεβαιώνει κι ο ίδιος ο Harden η ικανότητά του να επιβραδύνει είναι το εκείνο στοιχείο που τον κάνει γρηγορότερο και un-guardable. Το Harden Vol. 3 κυκλοφόρησε τελικά  και μόνο σε δύο χρωματισμούς οι οποίοι σχετίζονται με το διάστημα ένεκα και της εντοπιότητας της NASA που εδρεύει στο Τέξας. Το ασημογκρί "Voyager" και το μαύρο "Cosmos" με τις λευκές λεπτομέρειες και το κατάμαυρο - έστω και περιμετρικά - Boost είναι οι πρώτες δύο εκδόσεις που εμφανίστηκαν και ξεκίνησαν να διατίθενται στο αγοραστικό κοινό. Η νέα αγωνιστική σεζόν που ξεκίνησε προ μερικών ημερών βρήκε τον "γενειοφόρο γκαρντ" να κάνει τα δικά του κόλπα φορώντας τόσο τους δύο προαναφερθέντες κωδικούς όσο και επερχόμενους χρωματισμούς του Vol. 3. Η signature σειρά παπουτσιών του James Harden θεωρείται εδώ και δύο χρόνια η ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας με την αντίστοιχή σειρά του "Δαμιανού" να έπεται και η αλήθεια είναι πως η έως τώρα πορείας της κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.