4 Οκτωβρίου 2018

Testing Nike LeBron XVI

Η 16η σεζόν του LeBron James στο πολυδιαφημισμένο NBA θα βρει τον περιβόητο "King James" ή και "Chosen 1" να φορά μοβ και χρυσά χρώματα αφού θα αγωνίζεται για λογαριασμό της δεύτερης πιο επιτυχημένης ομάδας βάσει τίτλων στην ιστορία της λίγκας. Η Nike φρόντισε από νωρίς να χει έτοιμο ένα "σπέσιαλ" signature παπουτσάκι γι' αυτή τη τόσο σπουδαία περίσταση το οποίο βασίζεται εν πολλοίς στο περσινό Nike LeBron που φόρεσε ο τέως αναμορφωτής και ηγέτης των Cavaliers στη τελευταία του χρονιά ως κάτοικος της πολιτείας του Οχάιο. Ο σχεδιαστής Jason Petrie όντας γνήσιο πνευματικό τέκνο του Tinker Hatfield κατέφυγε στη τακτική του "if ain't broke don't fix it" κι έτσι ετοίμασε το Nike LeBron XVI που ανετότατα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η Elite ή αναβαθμισμένη αν προτιμάτε εκδοχή του LeBron XV.
Σα κατασκευή το 16ο Nike LeBron χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά κατασκευής αλλά και τις ίδιες ακριβώς τεχνολογίες που γνωρίσαμε στον περσινό κωδικό. Το κέλυφος του παπουτσιού αξιοποιεί τη δεύτερη γενιά της τεχνολογίας BattleKnit εξού και το κάπως ράστα στυλ με το οποίο παρουσιάζεται το άνωθεν μέρος της κατασκευής. Η μοναδική διαφορά σε σχέση με πέρυσι βρίσκεται στη περιοχή του κουτουπιέ όπου αντί ελαστικού knit υλικού έχει τοποθετηθεί μια συμβατική γλώσσα που θυμίζει όμως ακορντεόν και η οποία αναδιπλώνεται καθώς δένει κάποιος τα κορδόνια του. Στη πλώρη του παπουτσιού έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο τριγωνικό heel counter που εξωτερικά είναι επενδυμένο από το ίδιο υλικό που είναι και η γλώσσα του (είτε συνθετικό δέρμα είτε nubuck). Λιγοστές αλλά ουσιαστικές και ίσως επιβεβλημένες οι αλλαγές. Από κει και πέρα το εναπομείναν μέρος της κατασκευής έχει παραμείνει κατά 98% απαράλλαχτο σε σχέση με το LeBron της περασμένης σεζόν. H τεχνολογία BattleMax που συνδυάζει Zoom Air + Air δε άλλαξε στο παραμικρό και οι σχεδόν ημιανεξάρτητοι θύλακες εξακολουθούν να είναι "συνδεδεμένοι" από την ενδιάμεση σόλα που προς απογοήτευση πολλών είναι από phylon κι όχι από React foam. Η μοναδική ευδιάκριτη αλλαγή που εντοπίζουμε σε σχέση με το 15άρι είναι το μοτίβο χάραξης της εξωτερικής σόλας που χει πιο παραδοσιακό λουκ. Σα φιγούρα το Nike LeBron XVI είναι πανομοιότυπο με τον προκάτοχό του οπότε για ακόμη μια φορά το "πλεκτό" κέλυφος θα αποτελεί τον βασικό παράγοντα διαφοροποίησης των εκδόσεών του καθώς το υφαντό όπως και να το κάνουμε μπορεί να προσφέρει άπειρους χρωματικούς συνδυασμούς. Για το βραβείο του Β' αντρικού ρόλου αναμένεται να "κονταροχτυπηθούν" η γλώσσα αλλά και το heel counter με το δεύτερο να είναι το φαβορί καθώς το σχέδιο που θα φιλοξενείται εκεί θα διαφοροποιείται και θα προσαρμόζεται στο theme που θα συνοδεύει την εκάστοτε έκδοση.
Το Nike LeBron XVI αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά περί της αρχές του τρέχοντος μηνός και η τιμή του θα είναι ελαφρώς τσιμπημένη σε σχέση με πέρυσι. Για όλους εσάς που είστε με το δάχτυλο στη σκανδάλη για να "μπουμπουνίσετε" την αγορά του σας συνιστώ να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στα performing βιντεάκια που ακολουθούν.