25 Ιανουαρίου 2013

Adidas TS Creator (T-Mac Edition)

Όσοι παρακολουθούν το μαγικό κόσμο του NBA θεωρώ ότι γνωρίζουν ή έχουν ακουστά τον γνωστό και σεσημασμένο σκόρερ Tracy McGrady. Η πλειοψηφία λογικά τον ενθυμείται για τις εκπληκτικές παραστάσεις που πραγματοποίησε όντας μέλος των Orlando Magic αλλά και των Houston Rockets ενώ επί δύο συναπτά έτη ανακηρύχθηκε κορυφαίος σκόρερ της λίγκας. Η θητεία του στους Rockets δεν ήταν η αναμενόμενη εξαιτίας των πολλών συχνών τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν καθ΄όλη τη διάρκεια της 6ετής παρουσίας του στη πόλη του Τέξας. Αφού έφυγε απ' το Houston η αγωνιστική του πορεία πήρε την κατιούσα βρισκόμενος κάθε νέα σεζόν σε καινούργια ομάδα (Knicks, Pistons, Hawks) καταλήγοντας το 2012 στη κινεζική λίγκα αγωνιζόμενος για λογαριασμό των Qingdao Eagles πριν επανέλθει στο NBA για των παντοδύναμων Spurs. Παρόμοια φθίνουσα πορεία γνώρισε κι η signature συλλογή του όπου έφτασε μέχρι και τον 6ο κωδικό κι εν συνεχεία "αναγκάστηκε" να φοράει team models της Adidas αλλά σε αυστηρά PE εκδοχές του. Ένα από αυτά ήταν το Adidas TS Creator!
Το Adidas TS Creator είναι ένα συμπαγές μπασκετικό παπούτσι για το οποίο χρησιμοποιήθηκε κυρίως συνθετικό δέρμα (ενίοτε και λουστρίνι) συν μια μικρή ποσότητα από ψευτοnubuck περιμετρικά του κολάρου για το σημείο που θυμίζει κάτι από επιστραγαλίδα. Για την ενδιάμεση σόλα του Creator έγινε χρήση EVA υλικού ενώ στο έμπροσθεν μέρος του μοντέλου βρίσκεται τοποθετημένο ένα crash-pad από adiPrene+. Η σπουδαιότερη τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στο παπούτσι είναι η ForMotion και ουσιαστικά αποτελεί μια εξέλιξη της παλαιάς FYW τεχνολογίας έχοντας μια πιο running οπτική των πραγμάτων. Τέλος, για την εξωτερική του σόλα έχει αξιοποιηθεί το γνώριμό μας herringbone σε συνδυασμό με κανάλια διαχωρισμού της μιας κι αυτό επιτάσσει η τεχνολογία ForMotion.
Το Adidas TS Creator ως προς τον σχεδιασμό του είναι ένα υπεραπλουστευμένο μπασκετικό που δε κουβαλάει τσαχπινιές και περιττά μπιχλιμπίδια. Σήμα κατατεθέν του μοντέλου δεν είναι άλλο απ' τα λεπτά "Three Stripes" που κοσμούν μονάχα την εξωτερική του μεριά λειτουργώντας ταυτόχρονα κι ως "μπαριέρα" για την αποτροπή δυσάρεστων μετατοπίσεων του πέλματος. Στην προσωπική έκδοση (PE) που βλέπετε στους δέκτες σας το πασίγνωστο λογότυπο του Tracy McGrary κοσμεί το πίσω μέρος ενώ το παρατσούκλι "T-Mac" αναγράφεται στη βάση κάθε γλώσσας του ζεύγους. Να σημειωθεί εδώ πως η παρουσιαζόμενη έκδοση διαφέρει από τη συνηθισμένη βερσιόν καθώς το δερμάτινο λευκό μέρος του έχει ένα ανάγλυφο μοτίβο διακόσμησης με επαναλαμβανόμενη χρήση του λογοτύπου του McGrady ενώ δεν διαθέτει το ολόγραμμα με το σήμα της Adidas στη εξωτερική πλευρά. 
Κάπου το 2007 με 2008 η Adidas επέλεξε να σταματήσει την παραγωγή signature μπασκετικών  για κάθε συμβασιούχο NBAer που εκπροσωπούσε τότε και κάτω το διαφημιστικό μότο "Brotherhood" ετοίμασε τη συλλογή Team Signature (TS) που απαρτιζόταν από δύο κωδικούς. Απ' τη μία ήταν το TS Creator που προοριζόταν για τους παίχτες που παίχτες που ήθελαν ένα χαμηλού προφίλ μοντέλο που θα τους εξυπηρετούσε στις γρήγορες εναλλαγές κατευθύνσεων γι΄αυτό και "προτιμήθηκε" από του Tracy McGrady, Chauncey Billups και Gilbert Arenas. Για τους ψηλότερους Kevin Garnett, Dwight Howard και Tim Duncan όπου έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σχεδιάστηκε το TS Commander που έφερε και insole από AdiPrene+. To Adidas TS Creator τιμήθηκε δεόντως κι από τον εκρηκτικότατο Derrick Rose κατά τη διάρκεια της rookie σεζόν του στο NBA ενώ πριν την ίδρυση της signature σειράς του τίμησε κι άλλους Creator κωδικούς.