30 Ιανουαρίου 2013

Converse Wade II (Black Colourway)

Ανάμεσα στα τόσα Nike, Jordan και Adidas που διαθέτω βρέθηκα να κατέχω και δύο μοντέλα της Converse και συγκεκριμένα της σειράς του Dwayne Wade. Μετά από αρκετά χρόνια η θρυλική εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή ενός παίχτη σταρ του NBA. Αυτή η συνεργασία κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια πριν ο αθλητής μετακομίσει στην άλλη εταιρεία της Nike, τη Jordan. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια παρουσιάστηκαν ισάριθμα μοντέλα με την υπογραφή και το προσωπικό λογότυπο του παίχτη. Ξεχώρισαν τα δύο πρώτα μοντέλα της σειράς με τα επόμενα να μην γνωρίζουν ανάλογη επιτυχία.
Τα συγκεκριμένα τα φόρεσε κατά τη διάρκεια της σεζόν 2006-2007, από το All Star Game του 2007 έως και το τέλος της σεζόν. Η γενικότερη φιλοσοφία σχεδιασμού του είναι το τριαντάφυλλο. Τα πέταλά του προσδίδουν ομορφιά και χάρη και ταυτόχρονα τα αγκάθια εκπέμπουν τον κίνδυνο. Πέταλα εμφανίζονται κατά μήκος όλης της σόλας και εκατέρωθεν των πλευρών του, ενώ οι κοφτερές λεπτομέρειες στο υπόλοιπο μέρος του παπουτσιού "ερμηνεύονται" ως τα αγκάθια. Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά εμφανίζεται στη σειρά, το προσωπικό λογότυπο του αθλητή που παραπέμπει στο αστέρι της εταιρείας. Αυτό που κλέβει όμως τη παράσταση είναι το μεγεθυμένο νούμερο της φανέλας Νο3 του παίχτη στα πλάγια του παπουτσιού.
Όσο αφορά τα υλικά είναι πολύ ποιοτικά και γενικότερα η κατασκευή του θα έλεγε κανείς ότι είναι λεπτομερώς προσεγμένη. Από την πρώτη κιόλας δοκιμή φαίνεται αρκετά σκληρό (μέχρι και η γλώσσα του είναι κάπως δύσκαμπτη) κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετό καιρό για να γίνει "φιλικό" στο πόδι μας. Κατά τα άλλα πολύ ανθεκτικό επάνω μέρος και καταλληλότερο κυρίως για κλειστά γήπεδα.
Εν κατακλείδι, θα έλεγα ότι η σειρά Wade για πρώτη φορά απέκτησε κάποιου είδους χαρακτήρα και προσωπικότητα κατορθώνοντας να υποσκελίσει σε ποιότητα και επιδόσεις το πρώτο της μοντέλο.