30 Ιανουαρίου 2013

Converse Wade 2.0 (Black Colourway)

Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής σεζόν 2005-2006 βρήκε την ομάδα των Miami Heat να πανηγυρίζει το πρώτο Larry O'Brien τρόπαιο στην ιστορία της. Οι Heat επιβλήθηκαν με 4-2 των Mavericks κι MVP των Τελικών αναδείχθηκε ο Dwyane Wade όπου πραγματοποίησε μια μυθική σειρά παιχνιδιών έχοντας μέσο όρο πόντων τους 34,7! Χαράς ευαγγέλια για την Converse που είδε τον αθλητή πάνω στον οποίο αποφάσισε να χτίσει το μπασκετικό της μέλλον της να "ανθεί" αγωνιστικά. Τα πρώτο Converse Wade έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστο κι όλοι περίμεναν με ανυπομονησία για το δεύτερο "χτύπημα" της σειράς. Μέχρι όμως να εμπνευστεί ο Duane Lawrence το δεύτερο κωδικό ο MVP θα βολευόταν για το πρώτο μισό της νέας σεζόν φορώντας το συμπαθές Wade 1.3. Το Converse Wade 2.0 παρουσιάστηκε λίγο πριν το All Star Game του 2007 παρέα με την ανάλογη σειρά ρουχισμού κι έχοντας όλα τους φυσικά το λογότυπο του Dwyane.
Το Converse Wade 2.0 είναι κατασκευασμένο κυρίως από ανθεκτικότατο συνθετικό δέρμα με αρκετές επικαλύψεις άρα και πληθώρα ραφών ενώ εκατέρωθεν των πλευρών του βρίσκονται τοποθετημένα δύο μεγάλα πάνελ που αυξάνουν την πλευρική σταθερότητα και προέρχονται από TPU. Από την πρώτη κιόλας δοκιμή το κέλυφος φαίνεται αρκετά σκληρό (μέχρι και η γλώσσα του είναι κάπως δύσκαμπτη) κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετό καιρό για να γίνει "φιλικό" προς τον χρήστη. Η ενδιάμεση σόλα του αξιοποιεί την αντικραδασμική τεχνολογία (?) που είδαμε και στο πρώτο Wade, το σχετικά άγνωστο στο ευρύ κοινό Foot Strike Management System (FSMS) που περιλαμβάνει μια συνηθισμένη EVA ενδιάμεση σόλα με στρογγυλεμένα άκρα στην εξωτερική σόλα κι ένα μονάχα outrigger. Για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας έχουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο με το γράμμα "W" ένεκεν του επωνύμου του "Flash" αλλά με τη μορφή πετάλων τριαντάφυλλου που είναι άλλωστε η μία απ' τις δύο κεντρικές ιδέες έμπνευσης του παπουτσιού κάτι που άλλωστε επιστρατεύθηκε για τη διακόσμηση και των δύο πλευρικών πάνελ.
Σύμφωνα με τον Duane Lawrence το Converse Wade 2.0 σχεδιάστηκε για να αντικατοπτρίζει τη δυαδικότητα του αθλητή όπου το παιχνίδι του ναι μεν είναι όμορφο, αλλά υπάρχει ένα στοιχείο του που επιθυμεί να κυριαρχήσει στον αντίπαλό του και να προστατεύσει την ομάδα του, σαν ένα αγκάθι που προστατεύει το τριαντάφυλλο εξού και το "Rose and Thorn". Τα πέταλά προσδίδουν ομορφιά και χάρη ενώ τα αγκάθια εκπέμπουν τον κίνδυνο! Στο Wade 2.0, αυτή η έμπνευση μεταφράζεται σε ρέουσες γραμμές που διακόπτονται από πιο έντονα σχήματα που είναι στρατηγικά τοποθετημένα για βελτίωση του performing. Πέραν του μοτίβου χάραξης της εξωτερικής σόλας και των πλευρικών πάνελ στα οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως διακρίνουμε κι άλλα σχεδιαστικά στοιχεία που σχετίζονται με τον Dwyane Wade και περιλαμβάνουν το διάτρητο σχέδιο στη μέση πλευρά του παπουτσιού που φέρει ανάγλυφο το "Z" για τον γιο του, Ζαΐρ. Να σημειωθεί πως για δεύτερη φορά εμφανίζεται στη σειρά το προσωπικό λογότυπο του αθλητή που παραπέμπει στο αστέρι-σήμα της εταιρείας. Αυτό που κλέβει βέβαια τη παράσταση είναι το μεγεθυμένo νούμερο της φανέλας του Wade στο αγκαθωτό outrigger!
Όπως αναφέρθηκε και στο πρόλογο το Converse Wade 2.0 μας πρωτοπαρουσιάστηκε τον Φλεβάρη του 2007 λίγο πριν το εορταστικό τριήμερο του All Star Game στο Las Vegas και για πρώτη φορά το είδαμε εντός αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Skills Challenge που συμμετείχε ο ηγέτης των Heat. Από κει και πέρα έκανε λιγοστές εμφανίσεις λόγω του τραυματισμού του παίχτη αλλά και εξαιτίας του πρόωρου αποκλεισμού των Πρωταθλητών από τα Playoffs. Ανάμεσα στα τόσα Nike, Jordan και Adidas που διαθέτω βρέθηκα να κατέχω και δύο μοντέλα της Converse με την υπογραφή αλλά και το λογότυπο του Dwyane Wade. Μετά από αρκετά χρόνια η θρυλική εταιρεία κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή ενός παίχτη σταρ του NBA δυστυχώς όμως η συνεργασία τους κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια μιας κι ο D-Wade μετακόμισε σ' άλλη θυγατρική της Nike, την Jordan Brand. Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια παρουσιάστηκαν συνολικά πέντε signature μοντέλα όπου ξεχώρισαν οι δύο πρώτοι κωδικοί της σειράς ενώ οι υπόλοιποι δυστυχώς πήγαν άκλαυτοι. Εν κατακλείδι, θα έλεγα πως το Wade 2.0 ναι μεν ήταν ανώτερο στο performing όμως δεν διέθετε την αίγλη και τη χάρη του πρώτου μοντέλου της σειράς.