29 Ιανουαρίου 2013

Testing EKTIO Breakaway

Συνήθως όταν συζητάμε για μπάσκετ τέσσερις μάρκες αθλητικών ειδών μας έρχονται αμέσως στο μυαλό Nike, Jordan, Adidas, Reebok (και για πολλούς από εμάς η Pony). Στο εξωτερικό όμως έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο χώρο του μπάσκετ πολλές νέες εταιρείες όπως η Li Ning, Under Armour, And1, Anta, Peak. Μια εταιρεία που εμφανίστηκε μόλις πέρυσι είναι η Ektio.
Το όνομα της προκύπτει από δύο ελληνικές λέξεις "Ektor" και "Alexio" που σημαίνουν προστασία και άμυνα ("Protect" and "Defend" κατά το site της www.ektio.com). Η εταιρεία αποτελεί έμπνευση του Dr. Barry Katz ο οποίος με τη βοήθεια του παλαιού άσου των New York Knicks, John Starks, αποφάσισαν να δημιουργήσουν παπούτσια που θα είχαν ως κύριο μέλημά τους την αποφυγή τραυματισμών των αστραγάλων (συγκεκριμένα ο παίχτης είχε χρόνιο πρόβλημα με τους αστραγάλους του).
Την εταιρεία και γω την έμαθα μόλις πέρυσι μέσω του γνωστού τύπου που κάνει αξιολογήσεις μπασκετικών παπουτσιών. Πέρυσι είχε δοκιμάσει το μοντέλο Post Up και φέτος το μοντέλο Breakaway. Παρακάτω είναι τα βιντεάκια - αξιολογήσεις των δύο αυτών μοντέλων. Ας ελπίσουμε ότι θα τα δούμε και στην Ελλάδα κάποια στιγμή στο μέλλον και ας μας ξενίζει που δεν έχουν πάνω τους το swoosh ή τις 3 γραμμές.