11 Ιανουαρίου 2019

Testing Adidas Marquee Boost

Περίπου στα μέσα του καλοκαιριού που μας πέρασε διέρρευσαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από τα προσεχώς μοντέλα της Adidas Basketball. Ένα εξ αυτών ήταν και το Marquee Boost το οποίο μαζί με το συμπαθητικό Pro Vision και το laceless N3XT L3V3L είναι αυθεντικά "πνευματικά τέκνα" της Brooklyn Creator Farm, ενός παρακλαδιού της γερμανικής εταιρείας όπου εργάζονται νεαροί και φέρελπεις sneaker σχεδιαστές. Το Adidas Marquee Boost αποτελεί την υπερ-σύγχρονη μετενσάρκωση του θρυλικού Top Ten ΗΙ που κυκλοφόρησε το 1979 και προοριζόταν να φορεθεί από δέκα τότε NBAers απ' όπου και προέρχεται η κωδική του ονομασία.
Για τη κατασκευή του κελύφους του Adidas Marquee Boost αξιοποιήθηκε κυρίως ένα είδος premium mesh αν και παρατηρώντας το toe cap μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί και να νομίζει πως πρόκειται για Primeknit υλικό. Στα συνήθη σημεία όπου ο κίνδυνος φθοράς είναι μεγάλος έχουν τοποθετηθεί οι απαραίτητες fuse επιστρώσεις ενώ σε κάποια σημεία γίνεται χρήση του καθαρά για στιλιστικούς λόγους. Η γλώσσα είναι από ένα είδος mesh όπως αυτό του χρησιμοποιήθηκε για το κέλυφος του D Rose 9 ενώ το κολάρο του είναι προσχηματοποιημένο και "μπαμπάτσικο", χαρακτηριστικό γνώρισμα των 80s μπασκετικών. Κατευθυνόμενοι προς τα κάτω διαμερίσματα διαπιστώνουμε ότι για τη δόμηση της ενδιάμεσης σόλα έχουν χρησιμοποιηθεί μονάχα Boost μικροκάψουλες με τον γνωστό "περιοριστικό ορό" ήτοι TPU πλαίσιο στο ήμισυ της εξωτερικής μεριάς κάτι που πρωτολάνσαρε το Crazy Light Boost 2016 συν το απαραίτητο tosion plate στη γνώριμη θέση του. Για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας επιστρατεύθηκε το ψαροκόκαλο μοτίβο που χε άλλωστε κι ο αείμνηστος πρόγονός του ελαφρώς πειραγμένο με αποτέλεσμα να θυμίζει την επιφάνειας πρόσφυσης του Adidas Harden Vol. 3. Σα σχέδιο το Marquee Boost ναι μεν διαθέτει σύγχρονες γραμμές ωστόσο όμως καταφέρνει να μιμείται με πολύ μεγάλο σεβασμό το προπολεμικό και ένδοξο Top Ten HI.
Το Adidas Marquee Boost κυκλοφορεί ήδη και στην ελληνική αγορά και μάλιστα σε αρκετές και άκρως ενδιαφέρουσες χρωματικές εκδόσεις που ναι PEs συγκεκριμένων NBAers (Porzings, Wall). Πριν ξοδευτείτε για το Marquee μιας και βρισκόμαστε λίγο πριν τις χειμερινές εκπτώσεις μελετήστε τα performing βιντεάκια που ακολουθούν για να έχετε μια μικρή ιδέα σχετικά με το συμπαθέστατο δημιούργημα της Three Stripes.