25 Ιανουαρίου 2019

Testing Adidas Harden Vol. 3

Ένας απ' τους πιο χαρισματικούς σκόρερ των ημερών μας, ο διαβόητος γενειοφόρος και αριστερόχειρ κύριος James Harden, ηγείται όχι μόνο των Ρουκετών του Τέξας αλλά και των signature μπασκετικών σειρών που διαθέτει αυτήν την εποχή της Adidas. Δυστυχώς η MVP season που πραγματοποίησε πέρυσι ο αστέρας των Rockets δεν είχε το ευτυχές τέλος που θα ανέμενε ωστόσο όμως είδε την δημοφιλία του να εκτοξεύεται. Παράλληλη πορεία φαίνεται να ακολουθεί και η προσωπική σειρά παπουτσιών του η οποία διανύει τον τρίτο χρόνο ζωής με το Harden Vol. 3 να κατέχει πλέον τα ηνία της.
Το Adidas Harden Vol. 3 είναι ένα low-top μπασκετικό που διαθέτει όλα τα κομφόρ των σύγχρονων μπασκετικών της /// κι όλα αυτά εντός μιας πολύ λιτής και σχεδόν απαίρητης σιλουέτας. Τα υλικά κατασκευής του είναι λίγο πολύ αυτά που είδαμε κι απ' τους δύο προηγηθέντες κωδικούς της σειράς με το κυρίαρχο υλικό του κελύφους ως συνήθως να ποικίλει. Στις πιο "τσιμπημένες" βερσιόν το βασικό υλικό δόμησης του πλαισίου είναι knit εν αντιθέσει με τις φτωχότερες που εκμεταλλεύονται το πάντα αξιόπιστο mesh. Από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν σχεδόν ίδια ήτοι αρκετά τετραγωνικά fuse επίστρωσης για λόγους προστασίας στο μισό toe cap και στην εσωτερική πλευρά ενώ μια ελαστική "μπαντάνα" ολοκληρώνει τη μίνιμαλ εικόνα του Vol. 3. Η ενδιάμεση σόλα του έχει "κατακλυστεί" από μικροκάψουλες Boost δημιουργώντας τούτη τη φορά ένα λεπτεπίλεπτο στρώμα - με τους σύνηθες TPU περιορισμούς - που φέρνει τον χρήστη πιο κοντά στη Γη σε πλήρη αντίθεση με ότι συναντήσαμε πέρυσι στο Harden Vol. 2. Για τη χάραξη της εξωτερικής σόλας δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο είδος μαθηματικής ακολουθίας αλλά το πάντα λειτουργικό ζιγκ-ζαγκ μοτίβο που φαίνεται να "υιοθετείται" από όλα τα φετινά μπασκετικά μοντέλα της εταιρείας. Ο Rashad Williams κρύβεται πίσω από το σχεδιασμό και του φετινού Harden που ναι σαφέστατα πιο light αλλά με εντονότερο branding σε σχέση με την περσινή του έμπνευση.
Το Adidas Harden Vol. 3 κυκλοφορεί εδώ και καιρό στην ελληνική αγορά και μάλιστα μπορεί να το εντοπίσει κανείς σε αρκετούς χρωματισμούς και σε συμφέρουσες τιμές μιας και διανύουμε περίοδο εκπτώσεων. Όσοι τώρα θέλετε να ενημερωθείτε λίγο παραπάνω σχετικά το Harden Vol. 3 ρίξτε μια ματιά στο προ μηνών άρθρο μου εδώ ενώ όσοι είστε οπτικοακουστικοί τύποι δεν έχετε παρά να τσεκάρετε τα performing βίντεο που σας έχω συγκεντρώσει παρακάτω.