4 Φεβρουαρίου 2013

Nike Shox VC V

Ο Vince Carter αποτέλεσε έναν ακόμη από τους πολλούς παίχτες που κατάφεραν να αποκτήσουν τη δική τους σειρά μπασκετικών παπουτσιών. Αν και ξεκίνησε στο NBA φορώντας μάρκες όπως Puma και εν συνεχεία And1, η Nike ψάχνοντας ένα νέο παίχτη "κράχτη" για τη νέα σειρά της Shox, κατάφερε και τον έπεισε να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο μαζί της. Η αμερικάνικη εταιρεία πρόλαβε να παρουσιάσει επισήμως μόλις πέντε μοντέλα με το προσωπικό λογότυπο του πρώην παίχτη των Raptors και των Nets αφού δεν φρόντισε να "απαγκιστρώσει" τη σειρά από τη τεχνολογία Shox η οποία φάνηκε να κουράζει το μπασκετικό κοινό. Μετά το οριστικό τέλος της σειράς, ο Air Canada συνέχισε να φοράει μοντέλα της Nike προσαρμοσμένα όμως στα χρώματα της εκάστοτε ομάδας του και πάντα με το περίφημο "VC" να εδρεύει σε κάποιο εμφανές σημείο τους.
Στο τεχνολογικό σκέλος, το VC V έχει ως βασικό πρωταγωνιστή την αντικραδασμική του τεχνολογία η οποία δεν είναι μόνο μία αλλά δύο. Ναι δύο! Διατηρήθηκαν τα πλαστικά "ελατήρια" της Shox πατέντας όμως αυτά περιορίστηκαν αρκετά μόλις στα έξι, ενώ αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στο μπροστινό "συμπαγές" μέρος του μοντέλου ένας θύλακας Zoom Air για επιπλέον απορροφητικότητα των κραδασμών. Το υπόλοιπο μέρος του VC συνίσταται από συνθετικό δέρμα, προσθέτοντας έτσι επιπλέον βάρος στο παπούτσι ενώ για θέματα αερισμού του ποδιού δεν γίνεται καν λόγος παρά τις όποιες μικρές οπές στην εσωτερική πλευρά του. Ο ελαστικός σύνδεσμος που βρίσκεται στο μέσο της γλώσσας προσφέρει επιπλέον κρατήματα τόσο καλά μάλιστα που δε χρειάζεται κάποιος να δέσει τα κορδόνια του για να ξεκινήσει τις πτήσεις.
Σχεδιαστικά το παπούτσι εμφανίζεται να είναι "φουσκωμένο" με αρκετές χοντρές δερμάτινες γραμμές να επικαλύπτουν αρκετά σημεία του. Το μπλε πλαίσιο που δείχνει σα δέστρα ποδιού προσφέρει στο μοντέλο ένα δυναμικό παρουσιαστικό το οποίο σε συνδυασμό με το κόκκινο χρώμα των "ελατηρίων" Shox κάνει το παπούτσι να ξεχωρίζει από μακριά. Όμορφες λεπτομέρειες αποτελούν το "φτερό" στη μύτη του Nike VC V στο οποίο φιλοξενείται και ένα μικρούλι swoosh, το λογότυπο του Vince Carter σε φτέρνα και στο μέσο της εξωτερικής σόλας ενώ μετά από αρκετό διάστημα επανεμφανίζεται το θρυλικό σήμα "Flight" σε εμφανές σημείο (πάνω στον ελαστικό σύνδεσμο). Τέλος, όμορφη πινελιά αποτελούν τα μικρά eyelets περιμετρικά της γλώσσας που θυμίζουν κάτι από φτερά αεροπλάνου.
Ιδιαιτέρως αναπαυτικό αν και "χοντροκομμένο" για την εποχή που κυκλοφόρησε, το μακρινό 2005, υποσκελίζει κατά πολύ το τέταρτο μοντέλο VC το οποίο μάλιστα κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία το τίτλου του πιο αδιάφορου μοντέλου της σειράς. Το Nike Shox VC V φορέθηκε κατά τη δεύτερη χρονιά του παίχτη με τη φανέλα των New Jersey Nets και κυκλοφόρησε σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς. Την εικονιζόμενη έκδοση τη βρήκα εντελώς τυχαία πριν από μερικά χρόνια σε outlet κατάστημα της Αθήνας και έχει ιντερνετικά "βαφτιστεί" ως USA Olympic. Εύχομαι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον η Nike να αποφασίσει να επανακυκλοφορήσει και ορισμένα μοντέλα εποχής 2000 και μετά έστω και αν δεν είναι στην og εκδοχή τους. Oh baby what a play by Air Canada!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου